Uiterlijke verzorging bij kanker

Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Daarom organiseert ZGT in 2016 workshops op beide ziekenhuislocaties over uiterlijke verzorging. Dit om onze patiënten met kanker extra van dienst te zijn. Het ziekenhuis doet dit in samenwerking met Stichting Look good… feel better. Deze stichting geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Dit doen zij door het geven van workshops, individuele behandelingen en het verstrekken van informatie, tips en adviezen.

Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Hoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. De workshops helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen. 

Bij de workshop zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten en een kapper aanwezig. Tijdens de twee uur durende bijeenkomsten kan men in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door de cosmeticabranche ter beschikking gestelde producten.

De workshops in 2017 vinden plaats op de volgende data van 10.00 tot 12.00 uur en worden mede mogelijk gemaakt door Roparun:

  • 15 juni ziekenhuislocatie Hengelo.
  • 7 september ziekenhuislocatie Almelo.
  • 9 november ziekenhuislocatie Hengelo.
  • 7 december ziekenhuislocatie Almelo.

Mensen met kanker die onder behandeling zijn in ZGT kunnen kosteloos deelnemen aan de workshop. Voor informatie en inschrijving kunnen patiënten contact opnemen met Ingrid Pasman, coördinator oncologie: 088 708 44 11.