Verpleegkundigen lopen in de gang
Plastische chirurgie

Plastische chirurgie

Plastisch chirurgen voeren operaties uit om de vorm of de functie van een lichaamsdeel te herstellen. Voorbeelden hiervan zijn het herstellen van een beschadiging na een ongeluk, een buikwandcorrectie na een maagverkleining of een borstreconstructie bij een behandeling van borstkanker.

Bij vormherstel gaat het vaak om een cosmetische, uiterlijke verbetering. Bij functieherstel gaat het om het weer goed laten functioneren van een lichaamsdeel. U kunt in ZGT terecht voor reconstructieve chirurgie, hand- en pols chirurgie, correcties van aangeboren afwijkingen en cosmetische chirurgie.

 

Behandelingen bij plastische chirurgie

U kunt in ZGT terecht voor vier soorten plastische chirurgie.

 • 1.

  Reconstructieve chirurgie

  Een belangrijk onderdeel van het werk van de plastisch chirurg is het herstellen (reconstrueren) van weefsels die aangedaan zijn door een ongeluk, een (oncologische- of bariatrische) operatie of een infectie.

   

  Bij het herstellen van weefsels die aangedaan zijn door een ongeluk, tumor of een infectie, kunt u denken aan en borstreconstructie. Of aan een operatie waarbij vet wordt weggezogen (liposuctie) en van de ene plek op het lichaam wordt verplaatst naar een andere.

  Behandelmogelijkheden

 • 2.

  Hand en pols chirurgie

  Zowel spoed als planbare behandeling van patiënten met hand- en polsproblemen. Van simpel tot zeer complex.

  Bij hand- en polschirurgie is het doel om de functie van de hand en/of pols te herstellen. Aandoeningen van de hand en pols, waaronder letsels van pezen, zenuwen, botten en weke delen van de vingers en duim worden herstelt om alle onderdelen van de hand weer zo goed als mogelijk te laten functioneren.

  Behandelingen

   

 • 3.

  Correctie van aangeboren afwijkingen

  Herstellen van de vorm of functie van het lichaamsdeel waar bij de geboorte een afwijking is ontstaan. Zoals bijvoorbeeld iemand die meer dan tien vingers en/of tenen heeft (polydactylie). 

  Aangeboren afwijkingen van een lichaamsdeel komen veel voor. En kunnen door de plastisch chirurg worden gecorrigeerd. Denk hierbij aan lip- kaak- en gehemeltespleten of oog- en oorafwijkingen.

  Meer informatie over

 • 4.

  Cosmetische chirurgie

  Alle behandelingen die te maken hebben met het verbeteren van het uiterlijk.

  Bij ZGT zijn diverse behandelingen om uw uiterlijk te verbeteren mogelijk.

  Behandelmogelijkheden