Verpleegkundigen lopen in de gang

Interactieve liveoperatie: DIEP-flapoperatie

Op woensdag 1 oktober, de eerste dag van de borstkankermaand, namen we geïnteresseerden van 9.45 uur tot 16.00 uur live mee in de OK in Hengelo. Maar liefst 16.655 keer werd de livestream op deze pagina geopend. Daarop was te zien hoe plastisch chirurgen Hinne Rakhorst en Narda Hendriks een zogeheten DIEP-flap operatie uitvoerden met een heel team van specialisten: een borstherstellende operatie met lichaamseigen weefsel. De operatie verliep succesvol. De veiligheid van de patiënt, die anoniem blijft, stond absoluut voorop. Van de mogelijkheid om via twitter vragen te stellen, maakten de kijkers dankbaar gebruik. Op ruim vijftig vragen gaven de specialisten vanuit de OK antwoord. Tussendoor hielden plastisch chirurgen Ute Schmidbauer en Yvonne Smulders en chirurg Daniëlle de Leeuw diverse presentaties over de operatie en aanverwante onderwerpen. Zo zag het volledige programma er uit.

Topzorg door naadloze samenwerking

Met deze live operatie draagt ZGT bij aan een goede en volledige voorlichting van (voormalig) borstkankerpatiënten. Doordat borstkanker steeds sneller wordt gediagnosticeerd, stijgen de overlevingskansen. Het snel en goed behandelen van de kanker staat altijd voorop, maar het draait niet altijd meer om alleen overleven. Daardoor stijgt ook de vraag naar een borstherstellende operatie.

Vanaf 1 juli 2014 werkt het gespecialiseerde ZGT mammateam uitsluitend vanaf locatie Hengelo. Vanuit deze locatie vervult ze haar ambitie om als regionaal expertisecentrum een nog hogere kwaliteit mammazorg te leveren voor patiënten. In Hengelo wordt elke nieuwe borstkankerpatiënt besproken in een uitgebreid team van betrokken specialisten: chirurgen, internisten, radiologen, pathologen en plastisch chirurgen. Een snelle, goede behandeling van de kanker staat altijd voorop. Maar door deze naadloze samenwerking, die er dus al is bij binnenkomst van elke vrouw met borstkanker, worden deze vrouwen vroeg en volledig voorgelicht over de keuzes die ze hebben. Zodat de wensen die er zijn, op de beste manier en op het juiste moment worden uitgevoerd. Dankzij deze aanpak en samenwerking bieden we deze vrouwen de best mogelijke zorg die er is.

@ZGT_info

YouTube kanaal

Bekijk hier de samenvatting van de uitzending: