Verpleegkundigen lopen in de gang

Slokdarmkanker is een kwaadaardige aandoening van de slokdarm. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 2.500 slokdarmkanker. Om de kwaliteit van zorg in onze regio te garanderen, heeft ZGT zich gespecialiseerd in het behandelen van slokdarmkanker. Dit betekent dat patiënten uit ziekenhuizen uit de regio (Deventer, Hardenberg, Enschede en Winterswijk) worden verwezen naar ZGT voor behandeling van slokdarmkanker. 

Behandelteam

Het behandelteam bestaat uit verschillende medisch specialisten en medewerkers met elk hun eigen expertise. Zij zorgen samen voor de best mogelijke behandeling voor u. Voor de behandeling van slokdarmkanker maken we onder andere gebruik van de Da Vinci Xi operatierobot.

Vast aanspreekpunt

Na de diagnose slokdarmkanker volgt een traject van verschillende onderzoeken en afspraken. Een vertrouwd gezicht is dan heel belangrijk, daarom zijn de oncologieverpleegkundigen uw vaste aanspreekpunt in deze periode. Samen met u wordt de behandeling gekozen die het beste past.

Samenwerking

ZGT heeft een goede samenwerking met andere ziekenhuizen. Ook zijn we actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, zodat we onze kennis en zorg constant kunnen verbeteren.