Verpleegkundigen lopen in de gang
Spoedeisende hulp (SEH)

Spoedeisende hulp (SEH)

De afdeling spoedeisende hulp (SEH) van ZGT bevindt zich in Almelo. Hier komen jaarlijks ongeveer 30.000 patiënten binnen met verschillende aandoeningen. Dit varieert van een kleine hechtwond tot een ernstig zieke patiënt. Een deel van deze patiënten wordt met de ambulance binnengebracht. Voor zeer spoedeisende- of levensbedreigende zaken kunt u terecht op de afdeling spoedeisende hulp.

Wanneer gaat u naar de spoedeisende hulp?

Voor medische hulp gaat u in eerste instantie altijd naar uw eigen huisarts, waarnemend huisarts of de huisartsenpost. Meestal kan hij of zij u goed helpen. Als het nodig is, verwijst uw huisarts u door naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. In levensbedreigende situaties belt u 112. Als het nodig is brengt de ambulance u dan naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

Spoedpost Almelo

In Almelo werken de Centrale Huisartsen Post Almelo (CHPA)* en de spoedeisende hulp van ZGT buiten kantooruren samen onder de naam spoedpost Almelo. Hierdoor is er één loket voor acute zorg. Hier kunt u terecht voor spoedeisende zorg die beslist niet kan wachten tot de volgende dag.

Telefoonnummer CHPA*: 088-588 05 08

Huisartsenpost Hengelo

In Hengelo kunt u voor spoedeisende zorg terecht op de huisartsenpost. Als het nodig is, verwijst uw huisarts u door naar de spoedeisende hulp op locatie Almelo. Op ziekenhuislocatie Hengelo is geen spoedeisende hulp.

Interessante links

Thuisarts.nl - voor betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid kunt u de website van thuisarts.nl raadplegen. 

SEHzorg.nl - voor informatie en antwoord op vragen na zorg op de spoedeisende hulp verwijzen we u naar de website van sehzorg.nl. Tevens kunt informatie vinden in de de patiëntenfolders van de SEH.

Ziekenhuislocatie Almelo Huisartsenpost Almelo

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Almelo Spoedeisende hulp (SEH)

  • Opmerkingen

    088 588 05 88  Centrale Huisartsenpost buiten kantooruren, feestdagen en weekend.

     

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Huisartsenpost Hengelo

Geerdinksweg 143a, 7555 DL Hengelo Hengelo

Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo