Verpleegkundigen lopen in de gang

Kijkje op de afdeling

U bevalt in ZGT op onze afdeling geboorte in Almelo (route 1.2), onderdeel van het Moeder Kind Centrum. We onthalen u en uw gezin gastvrij in één van onze acht geboortekamers. Zonder medische indicatie bevalt u in een geboortekamer onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Natuurlijk kan zij altijd terecht voor advies en hulp bij onze gynaecologen.

Als u een medische indicatie heeft, dan begeleidt één van onze klinisch verloskundigen of gynaecologen uw bevalling. Er is dus altijd goede zorg in de buurt en wie u ook begeleidt, u verblijft in principe met uw partner tot en met de geboorte op dezelfde kamer. Wij nemen graag uw bevallingswensen mee in onze zorg voor u: geboorteplannen zijn welkom.

Om u een beter beeld te geven van onze afdeling, nemen we u graag mee in deze digitale rondleiding!

Of neem een 360° tour door onze afdeling.

Receptie moeder kind

receptie Moeder Kind Centrum

Patiëntenkamer

patiëntenkamer

wachtkamer kind

wachtkamer

Verblijf in ZGT: uw gezin centraal

ZGT levert in het Moeder Kind Centrum zorg volgens het Family Centered Maturnity Care principe en hanteert de visie gezinsgerichte zorg. Deze visie houdt in dat we het jonge gezin als eenheid beschouwen. Aan die eenheid leveren we gastvrije en op het gezin afgestemde zorg waarbij we uitgaan van een samenwerking tussen moeder, baby, gezin en zorgverleners:

    • Moeder en gezin voeren samen met zorgverleners regie over de gezinsgerichte zorgverlening.
    • Onze zorgverleners bieden ondersteuning en goede informatievoorziening aan moeder en gezin.
    • Eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid van moeder en gezin worden gewaardeerd en gestimuleerd.
    • De verschillende zorgverleners stemmen continu onderling af.
    • We vinden gezinsgerichte zorg belangrijk, en daarbij hoort ook aandacht voor uw partner. Uw partner kan bij u (en uw baby) slapen op de speciale slaapbank (soms stretcher) en heeft een actieve rol bij de verzorging van jullie baby.