Wetenschap

Wetenschapsfonds 2019

Wetenschapsfonds ZGT geeft financiële bijdrage aan onderzoek naar o.a. diabetes, hartfalen en chirurgie

Vier ingediende grote onderzoeksvoorstellen en één klein onderzoeksvoorstel zijn door ZGT beloond met een wetenschapsvoucher. Ook werd een voucher uitgereikt door de Coöperatie Medisch Specialisten (CMS). 

Winnaars Wetenschapsfonds 2019

Tijdens de jaarlijkse uitreiking werden twaalf onderzoeksvoorstellen gepresenteerd. De volgende grote onderzoeksvoorstellen hebben een voucher ontvangen:

  • Evaluatie van de micronutriënten-status in diabetes type 2 (Goos Laverman, internist-nefroloog)
  • Hartfalen bij ouderen; fragiliteit, zelfzorg en kwaliteit van leven (Gerard Linssen, cardioloog)
  • MoViSupport: supporting early recognition of complications in mobile vital sign monitoring of high-risk surgical ward patients (Ewout Kouwenhoven, chirurg-oncoloog)
  • Machine learning for Enhanced Prediction of early Mortality in hip fracture patients (Han Hegeman, traumachirurg)

De CMS-voucher werd dit jaar uitgereikt aan:

  • Geïndividualiseerde nacontrole na borstkanker (Ester Siemerink, internist-oncoloog.)

Bij de kleine onderzoeksvoorstellen werd een voucher uitgereikt aan Kor Hutting voor de optimalisatie van de antibiotische behandeling van geïnfecteerde diabetische voet ulcera.

De vouchers namens het ZGT Wetenschapsfonds werden uitgereikt door Luc van den Akker, lid Raad van Bestuur. De voucher van het CMS werd uitgereikt door Rick Brouwer.

Wetenschappelijk onderzoek is een van de pijlers van het meerjarenbeleid. Wij zijn ervan overtuigd dat wetenschappelijk onderzoek bijdraagt aan betere patiëntenzorg omdat nieuwe kennis toegepast wordt.