Verpleegkundigen lopen in de gang

De poliklinische apotheek

De poliklinische apotheek is een onderdeel van de ZGT Apotheek en bevindt zich zowel in Almelo als in Hengelo. De polikliniek is bedoeld voor patiënten van de poliklinieken van de ZGT. U kunt aansluitend aan uw ziekenhuisbezoek de medicatie afhalen. Het assortiment van de apotheek is zorgvuldig vastgesteld in overleg met diverse specialisten, verpleegkundigen en afdelingen. Zowel poliklinische bezoekers als patiënten van de dagbehandeling en patiënten die ontslagmedicatie nodig hebben kunnen bij de poliklinische apotheek terecht.

Tevens kunt u terecht voor het kopen van zelfzorgmiddelen, verbandmiddelen en verzorgingsproducten.

Het is handig om een ​​actueel medicatieoverzicht mee te nemen, met daarop alle medicijnen die u gebruikt. Dit overzicht kunt u opvragen bij uw eigen openbare apotheek.

Als u vragen heeft over uw medicatie, mogelijkheid tot bezorging van andere zaken kunt u contact opnemen met de poliklinische apotheek. U wordt dan te woord gestaan ​​door een apothekersassistent. Indien u een persoonlijk gesprek wenst te hebben met één van onze apothekers kunt u dit aanvragen via onderstaand telefoonnummer.

Poliklinische apotheek Almelo

De poliklinische apotheek Almelo is gelegen in de rechterzijvleugel van de Zorgboulevard op de begane grond van het ziekenhuis in Almelo. Vanuit de hoofdingang gaat u de trap op en vóór de receptie gelijk rechtsaf route 0.2 (zone D). Als u vanuit de kliniek komt direct achter de receptie links. Het telefoonnummer is 088 708 3968 (volg het keuzemenu). En het e-mailadres is poliklinischeapotheekzgt@zgt.nl.

Poliklinische apotheek Hengelo

De poliklinische apotheek Hengelo bevindt zich in de centrale hal van de hoofdingang, links naast de receptie, route 0.1.
Het telefoonnummer is 088 708 5660 (volg het keuzemenu). En het e-mailadres is poliklinischeapotheekzgt@zgt.nl.

Openingstijden

De poliklinische apotheek is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.30 uur en in Almelo ook op zaterdag van 09.30 - 17.30 uur. Op zondag en nationale feestdagen is de poliklinische apotheek gesloten.

Tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten en op nationale feestdagen kunnen patiënten terecht bij de dienstapotheek. Zie voor meer informatie de website van centrale huisartsenpost Almelo (CHPA) en de website van de dienstapotheek. De dienstapotheek Almelo vindt u in de Spoedpost bij de CHPA en de SEH van het ZGT Almelo, Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo. Het telefoonnummer is 088 708 43 43. De dienstapotheek Hengelo is gevestigd aan de Geerdinksweg 143B, 7555 DL Hengelo. 

Apothekers

  Tessa Brandsema Heleen Haverkate
  Tessa Brandsema Heleen Haverkate

 

Onze apothekersassistenten staan ​​graag voor u klaar!