Wat neemt u mee naar ZGT?

Wat neemt u mee?

Bij uw bezoek aan de polikliniek neemt u het volgende mee

  • Een geldig identiteitsbewijs (geldt voor alle leeftijden)
  • Verwijsbrief van uw huisarts of andere verwijzer
  • Verzekeringspas
  • Een actueel medicatie overzicht, als u uw apotheek geen toestemming heeft gegeven uw medicatiegegevens met ons te delen. Lees hier meer over.
  • Bij bezoek aan de kinderarts: het groeiboekje van uw kind

Geldig identiteitsbewijs

In Nederland is het wettelijk verplicht dat u zich identificeert tegenover uw zorgverlener. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. U kunt zich identificeren bij uw zorgverlener met een geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Ook kinderen moeten zich bij een bezoek aan het ziekenhuis kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs. Uw kind heeft dus een geldig ID nodig zoals een ID-kaart of een paspoort. Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg geen leeftijdsgrens. De identificatieplicht in de zorg geldt vanaf de geboorte.

Verwijsbrief van uw huisarts

U krijgt een verwijsbrief van uw huisarts of specialist. Neem deze mee. Een verwijsbrief is één jaar geldig.

Verzekeringspas

Neem bij een bezoek aan een medisch specialist of polikliniek altijd uw verzekeringspasje mee. Ook als u al eerder bent geweest.

Medicijnenoverzicht

Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om hiervan een overzicht bij u te hebben. Dit overzicht kunt u eventueel opvragen bij uw apotheek.

Groeiboekje van uw kind

Brengt u een bezoek aan een kinderarts? Neem dan het groeiboekje van uw kind mee. Dit groeiboekje heeft u ontvangen van het consultatiebureau.

3 goede vragen

ZGT vindt het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over uw onderzoek of behandeling. De 3 goede vragen helpen om de dialoog tussen u en uw arts, maar ook tussen u en andere zorgverleners te bevorderen.  Lees hier meer.