Coronavirus

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over het coronavirus. We nemen maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt een bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent. Lees hier het laatste nieuws en de maatregelen. 

Actuele informatie

 • >

  Mondkapjes

  Het dragen van een mondkapje is binnen ZGT verplicht (voor mensen van 13 jaar en ouder). Neem daarom altijd een eigen mondkapje mee naar uw afspraak of bezoek. Het kan zijn dat u u om een medische reden geen mondkapje kan dragen. Bijvoorbeeld omdat u een longziekte heeft. Wanneer medewerkers van ZGT hierover navraag doen, moet u kunnen aantonen waarom u in aanmerking komt voor uitzondering van de mondkapjesplicht. Op de website van de Rijksoverheid kunt u lezen hoe. 

  Een bezoeker of begeleider die geen mondkapje wil dragen, wordt de toegang tot het ziekenhuis geweigerd.

  Extra mondkapjes zijn eventueel tegen betaling te verkrijgen aan de receptie bij de hoofdingang.

   

  Het is belangrijk dat u het mondkapje op de juiste manier draagt, het mondkapje moet namelijk uw kin, mond en neus bedekken. Op de website van de Rijksoverheid wordt uitgebreid uitgelegd hoe u een mondkapje moet dragen.

 • >

  Begeleiders polikliniek

  Kom bij voorkeur alleen naar uw afspraak. Voor patiënten die een afspraak hebben bij één van onze poliklinieken is het toegestaan om maximaal één begeleider mee te nemen. Ook hier geldt dat er wel anderhalve meter afstand moet worden gehouden.

   

 • >

  Bezoekregels bij patiënten op verpleegafdelingen

  Patiënten mogen maximaal één bezoeker per bezoekmoment ontvangen. Deze bezoeker moet wel anderhalve meter afstand houden van de patiënt.

  Het bezoekmoment is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur. In het weekend is er een extra bezoekmoment tussen 13.45 en 14.30 uur.

  Voor deze afdelingen gelden andere bezoektijden en -regels:

  • Moeder-kind/geboortezorg
  • Kinderafdeling
  • COVID-afdelingen en IC

  Patiënten en hun naasten worden hier op de afdeling over geïnformeerd.

 • >

  Veelgestelde vragen

  Zijn uw vragen nog niet volledig beantwoord? Neem dan een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen