Coronavirus

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over het coronavirus. We nemen maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt een bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent. Lees hier het laatste nieuws en de maatregelen. 

Actuele informatie

 • >

  Mondkapjes

  U hoeft binnen ZGT geen mondkapje te dragen als u anderhalve meter afstand kunt houden. Is afstand houden niet mogelijk? Draag dan een mondkapje (als u 13 jaar of ouder bent). Neem daarom altijd een eigen mondkapje mee naar uw afspraak of bezoek.

 • >

  Begeleiders polikliniek

  Kom bij voorkeur alleen naar uw afspraak. Voor patiënten die een afspraak hebben bij één van onze poliklinieken is het toegestaan om maximaal één begeleider mee te nemen. Ook hier geldt dat er wel anderhalve meter afstand moet worden gehouden.

  Is anderhalve meter afstand niet mogelijk? Dan draagt u een mondkapje.

 • >

  Bezoekregels bij patiënten op verpleegafdelingen

  Er mogen maximaal twee bezoekers per patiënt per bezoekmoment komen. Deze bezoekers moeten wel anderhalve meter afstand houden van elkaar en van de patiënt.

  Is anderhalve meter afstand niet mogelijk? Dan draagt u een mondkapje.

  Het bezoekmoment is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur. In het weekend is er een extra bezoekmoment tussen 13.45 en 14.30 uur.

  Voor deze afdelingen gelden andere bezoektijden en -regels:

  • Moeder-kind/geboortezorg
  • Kinderafdeling
  • COVID-afdelingen en IC

  Patiënten en hun naasten worden hier op de afdeling over geïnformeerd.

 • >

  Veelgestelde vragen

  Zijn uw vragen nog niet volledig beantwoord? Neem dan een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen

Patiëntenfolders