Coronavirus

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over het coronavirus. We nemen maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt een bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent. Lees hier het laatste nieuws en de maatregelen. 

Actuele informatie

 • >

  Medisch mondneusmasker

  Het dragen van een medisch mondneusmasker (minimaal type 2 of FFP2) is binnen ZGT verplicht (voor mensen van 13 jaar en ouder). Voor kinderen van 10 tot 13 jaar geldt er een dringend advies om ook een mondneusmasker dragen.

  Neem daarom altijd een eigen medisch mondneusmasker mee naar uw afspraak of bezoek. Het kan zijn dat u om een medische reden geen medisch mondneusmasker kan dragen. Bijvoorbeeld omdat u een longziekte heeft. Wanneer medewerkers van ZGT hierover navraag doen, moet u kunnen aantonen waarom u in aanmerking komt voor uitzondering van deze plicht. Op de website van de rijksoverheid kunt u lezen hoe. Op de website van de Rijksoverheid kunt u lezen hoe. 

  Een bezoeker of begeleider die geen medisch mondneusmasker wil dragen, wordt de toegang tot het ziekenhuis geweigerd.

  Het is belangrijk dat u het mondneusmasker op de juiste manier draagt, het mondneusmasker moet namelijk uw kin, mond en neus bedekken. Op de website van de Rijksoverheid wordt uitgebreid uitgelegd hoe u een mondneusmasker moet dragen.

 • >

  Uitgestelde operaties

  Om de toename van coronapatiënten zo goed mogelijk op te vangen, is de zorg in ZGT anders georganiseerd. Daardoor kunnen medisch specialisten en verpleegkundigen van diverse afdelingen op meerdere plekken, zoals de corona-afdelingen, worden ingezet. Dit is helaas alleen mogelijk als wij de reguliere zorg afschalen en operaties verplaatsen naar een later moment. Mocht uw behandeling of operatie worden verplaatst dan wordt u door ons gebeld. Heeft u geen bericht ontvangen, dan gaat uw behandeling of operatie gewoon door. Vanwege de drukte vragen wij u om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen.

  Meer uitleg over waarom operaties worden uitgesteld, vindt u hier: https://www.zgt.nl/nieuws/algemeen/algemeen/informatie-over-uitgestelde-behandelingen-en-operaties/.

 • >

  Begeleiders polikliniek

  Kom bij voorkeur alleen naar uw afspraak. Voor patiënten die een afspraak hebben bij één van onze poliklinieken is het toegestaan om maximaal één begeleider mee te nemen. Ook hier geldt dat er wel anderhalve meter afstand moet worden gehouden.

   

 • >

  Bezoekregels bij patiënten op verpleegafdelingen

  Patiënten mogen maximaal één bezoeker per bezoekmoment ontvangen. Deze bezoeker moet wel anderhalve meter afstand houden van de patiënt.

  Het bezoekmoment is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur. In het weekend is er een extra bezoekmoment tussen 13.45 en 14.30 uur.

  Voor deze afdelingen gelden andere bezoektijden en -regels:

  • Moeder-kind/geboortezorg
  • Kinderafdeling
  • COVID-afdelingen en IC

  Patiënten en hun naasten worden hier op de afdeling over geïnformeerd.

 • >

  Veelgestelde vragen

  Zijn uw vragen nog niet volledig beantwoord? Neem dan een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen