Veelgestelde vragen

 • >

  Algemeen

  • Hoe gaat ZGT met het coronavirus om?
  • Deelt het ziekenhuis mondkapjes/desinfectiemiddel eventueel tegen betaling of op recept uit?
  • Ik heb klachten. Wat moet ik doen?
  • Hoe veilig is het ziekenhuis?
  • Welke maatregelen neemt ZGT op beide locaties?
  • Waar kan ik meer informatie vinden over de vaccinaties tegen corona?

  Hoe gaat ZGT met het coronavirus om?

  We hebben diverse maatregelen genomen. 

  • Patiënten met verdenking op het coronavirus die zich via onze spoedeisende hulp melden, worden (in isolatie) opgenomen op een daarvoor ingerichte afdeling. Eenmaal hier opgenomen proberen we zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen of het om het coronavirus gaat.
  • Patiënten met bewezen coronavirus nemen we in isolatie op. Dit doen we op een andere afdeling, die hier speciaal voor is ingericht.

  Deelt het ziekenhuis mondkapjes/desinfectiemiddel eventueel tegen betaling of op recept uit?

  Bij de hoofdingang en de ingang van poliklinieken kunt u uw handen desinfecteren. ZGT deelt geen desinfectiemiddel op betaling uit.

  Ik heb klachten. Wat moet ik doen?

  Heeft u corona-gerelateerde klachten, bijvoorbeeld koorts (meer dan 38 graden Celsius)?
  Kom niet naar het ziekenhuis. Laat u testen en blijf thuis. Houd afstand van andere mensen. 

  Heeft u klachten maar heeft u een afspraak op het ziekenhuis? Neem dan telefonisch contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft.

  Hoe veilig is het ziekenhuis?

  We hebben diverse maatregelen genomen. Onze medewerkers, verpleegkundigen en medisch specialisten zijn geïnstrueerd. Medewerkers hebben alle informatie voor handen over aanpak van een virusbesmetting en over welke (beschermende) maatregelen moeten worden genomen. Patiënten met verdenking op het coronavirus en bewezen coronavirus nemen we in isolatie op. Zo komen deze patiënten niet in contact met andere patiënten.

  Welke maatregelen neemt ZGT op beide locaties?

  Bij de ingang en bij de poliklinieken staan middelen om handen te desinfecteren. De poliklinieken zijn anders ingericht, zodat we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Daarnaast schudden we natuurlijk geen handen. We wijzen iedereen middels posters en stickers op de maatregelen. Bij het maken van een afspraak, vragen we u of u klachten hebt die lijken op coronaklachten. Dit vragen we tijdens uw bezoek aan ons ziekenhuis nogmaals. 

  Als uw specialist heeft aangegeven dat u ondanks klachten toch naar uw afspraak moet komen gelden er aanvullende maatregelen.

  Waar kan ik meer informatie vinden over de vaccinaties tegen corona?

  Op www.coronavaccinatie.nl is alle informatie te vinden over de werking van vaccins en het vaccinatiebeleid. Kunt u het antwoord op uw vraag daar niet terugvinden? Dan kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur) van de Rijksoverheid.

 • >

  Afspraak

  • Gaat mijn afspraak door?
  • Mag er iemand mee naar mijn afspraak?
  • Kan ik mijn afspraak op het laatste moment nog afzeggen zonder dat het geld kost?
  • Ik wacht op een afspraak voor onderzoek of behandeling in ZGT. Wanneer hoor ik hier iets over?

  Gaat mijn afspraak door?

  U hoeft niet zelf te bellen over uw afspraak. Een medewerker van de polikliniek belt u, met een anoniem nummer, om een afspraak te verzetten mocht dat nodig zijn. 

  Heeft u verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38 graden Celsius)?  Of bent u binnen tien dagen voor uw bezoek bent teruggekomen uit een land met oranje of rood reisadvies?

  Neem dan wél telefonisch contact op met de afdeling in ZGT waar u de afspraak heeft. Kom niet naar het ziekenhuis. Laat u testen en blijf thuis. Houd afstand van andere mensen. 

  Mag er iemand mee naar mijn afspraak?

  Het toegestaan om één begeleider mee te nemen. Ook hier geldt dat er wel anderhalve meter afstand moet worden gehouden.
  Is anderhalve meter afstand niet mogelijk? Dan vragen wij u om een mondkapje te dragen.

  Kan ik mijn afspraak op het laatste moment nog afzeggen zonder dat het geld kost?

  Ja, dat kan. Op het moment dat uw afspraak niet doorgaat, mogen wij geen kosten in rekening brengen. Neem altijd even telefonisch contact op met de afdeling waar u uw afspraak heeft, wanneer u deze afzegt.

  Ik wacht op een afspraak voor onderzoek of behandeling in ZGT. Wanneer hoor ik hier iets over?

  Het is voor ons heel moeilijk om op dit moment een inschatting te maken welke patiënt wanneer aan de beurt is. U hoeft zelf niet te bellen. Een medewerker van de polikliniek belt u, met een anoniem nummer, om een afspraak te maken.

 • >

  Bezoek

  • Kan ik op bezoek komen?
  • Loop ik risico als ik iemand in ZGT bezoek?

  Kan ik op bezoek komen?

  Er mogen maximaal twee bezoekers per patiënt per bezoekmoment komen. Deze bezoekers moeten wel anderhalve meter afstand houden van elkaar en van de patiënt. Is anderhalve meter afstand niet mogelijk? Dan vragen wij u om een mondkapje te dragen.

  Dit bezoekmoment is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur. In het weekend is er een extra bezoekmoment tussen 13.45 en 14.30 uur.

   

  Loop ik risico als ik iemand in ZGT bezoek?

  Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u in ons ziekenhuis zo veilig mogelijk bent. We hebben daarom diverse maatregelen genomen. Uiteraard met inachtneming van de landelijke voorzorgmaatregelen.

   

Oproep

Kom niet naar ZGT als u zich grieperig, verkouden of koortsig voelt.