Ontslag uit het ziekenhuis

Na uw behandeling mag u vaak naar huis. Het is vooraf moeilijk te zeggen wanneer dat moment precies is. U hoort dit meestal één of twee dagen van te voren of u naar huis mag. Meestal is dat een fijn bericht. Soms roept het ook vragen op. Misschien heeft u thuis iemand die u helpt. Het kan ook zijn dat u zich afvraagt hoe u thuis hulp en steun organiseert. Het ZGT transferbureau helpt u hier graag bij. Klik hier voor meer informatie over het transferbureau

Wilt u (taxi)vervoer regelen vanuit ZGT?

Vanaf 1 juli 2017 is het vervoer met de taxi in Twente veranderd. Het zittend ziekenvervoer wordt niet meer door de zorgverzekeraars vergoed. Voor bepaalde groepen wordt hierop een uitzondering gemaakt.

Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor het regelen van vervoer na ontslag uit het ziekenhuis. De secretaresse van de afdeling kan een taxi voor u regelen, de kosten dient u zelf aan de taxichauffeur te betalen. Deze kosten kunt u niet indienen bij het ziekenhuis.

Zorgverzekeraar

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding in de vervoerskosten. Afhankelijk van de reden van taxivervoer en de wijze waarop u verzekerd bent, bepaald of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Indien u niet voor vergoeding in aanmerking komt zijn de kosten voor het gebruik van een taxi of rolstoeltaxi voor eigen rekening.

Bent u lid van de Regiotaxi?

Ook dan is het verstandig om contact op te nemen met uw gemeente over de mogelijkheden van het gebruik van taxivervoer vanuit het ziekenhuis.

Meer informatie over vervoer in uw gemeente kunt u vinden op de website van uw gemeente. Op www.ikwilvervoer.nl leest u welke alternatieven er in uw gemeente zijn.