Verpleegkundigen lopen in de gang

Ontslag uit het ziekenhuis

Na uw behandeling mag u vaak naar huis. Het is vooraf moeilijk te zeggen wanneer dat precies is. U hoort dit meestal één of twee dagen voordat u naar huis mag. Meestal is dat een fijn bericht. Soms roept het ook vragen op. Misschien heeft u thuis iemand die u helpt. Het kan ook zijn dat u zich afvraagt hoe u thuis hulp en steun organiseert. Het ZGT transferbureau helpt u hier graag bij. 

Wilt u (taxi)vervoer regelen vanuit ZGT?

Vanaf 1 juli 2017 is het vervoer met de taxi in Twente veranderd. Het zittend ziekenvervoer wordt niet meer door de zorgverzekeraars vergoed. Voor bepaalde groepen wordt een uitzondering gemaakt.

Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor het regelen van vervoer na ontslag uit het ziekenhuis. De secretaresse van de afdeling kan een taxi voor u regelen, de kosten moet u zelf aan de taxichauffeur betalen. Deze kosten vergoed het ziekenhuis niet.

Zorgverzekeraar

Vraag bij uw zorgverzekeraar of u een vergoeding voor de vervoerskosten krijgt. De zorgverzekeraar kijkt wat de reden van het taxivervoer is en hoe u verzekerd bent.  Als u geen vergoeding krijgt moet u de kosten voor het gebruik van een taxi of rolstoeltaxi zelf betalen.

Bent u lid van de Regiotaxi?

Ook dan is het goed om contact op te nemen met uw gemeente over het gebruik van taxivervoer vanuit het ziekenhuis.

Meer informatie over vervoer in uw gemeente vindt u op de website van uw gemeente. Op www.ikwilvervoer.nl leest u welke andere mogelijkheden er in uw gemeente zijn.