Verpleegkundigen lopen in de gang

Wat neemt u mee naar ZGT?

Bij uw bezoek aan de polikliniek neemt u het volgende mee:

  • geldig identiteitsbewijs (geldt voor alle leeftijden);
  • verwijsbrief van uw huisarts of andere verwijzer;
  • verzekeringspas;
  • actueel medicatie overzicht (als u uw apotheek geen toestemming heeft gegeven uw medicatiegegevens met ons te delen)
  • bij bezoek aan de kinderarts: het groeiboekje van uw kind.

Geldig identiteitsbewijs

In Nederland is het wettelijk verplicht dat u zich kunt identificeren tegenover uw zorgverlener. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. U kunt zich identificeren door een geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument te laten zien. Ook kinderen moeten zich bij een bezoek aan het ziekenhuis kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs. Uw kind heeft dus een geldig identiteitsbewijs nodig zoals een ID-kaart of een paspoort. In zorg geldt geen leeftijdsgrens, de identificatieplicht geldt vanaf de geboorte. 

Verwijsbrief van uw huisarts

U krijgt een verwijsbrief van uw huisarts of specialist. Neem deze mee. Een verwijsbrief is één jaar geldig.

Verzekeringspas

Neem bij een bezoek aan een medisch specialist of polikliniek altijd uw verzekeringspasje mee. Ook als u al eerder bent geweest.

Medicijnenoverzicht

Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om hiervan een overzicht bij u te hebben. Dit overzicht kunt u eventueel opvragen bij uw apotheek.

Groeiboekje van uw kind

Brengt u een bezoek aan een kinderarts? Neem dan het groeiboekje van uw kind mee. Dit groeiboekje heeft u ontvangen van het consultatiebureau.

Uw afspraak voorbereiden.

ZGT vindt het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over uw onderzoek of behandeling. Op de pagina Afspraak voorbereiden leest u hoe u zich goed kunt voorbereiden op uw afspraak.