Verpleegkundigen lopen in de gang

Opname voor meer dagen

Wordt u binnenkort voor meer dagen opgenomen in het ziekenhuis? Lees dan de informatie hieronder goed door. Zo bent u goed voorbereid op uw opname.

Melden in het ziekenhuis

U ontvangt een schriftelijke of telefonische uitnodiging voor een opname in het ziekenhuis. U meldt zich op de afgesproken dag en tijd in het ziekenhuis bij de patiëntenbegeleiding. Deze kunt u vinden bij de hoofdingang naast de receptie. De patiëntenbegeleiding loopt met u mee naar de verpleegafdeling. De verpleegkundige van de afdeling vertelt u alles wat u moet weten over de afdeling en de opname.

Video Ziekenhuisopname

Bekijk ook deze video over hoe een opname in het ziekenhuis gaat.

Geeft uw contactpersoon door

Spreek met uw familie of vrienden af wie de contactpersoon voor het ziekenhuis is. Wij kunnen uw contactpersoon dan doorgeven over hoe het gaat met uw behandeling. De verpleegkundige van de verpleegafdeling vraagt u wie uw contactpersoon is.

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?

U wordt voor een aantal dagen opgenomen in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat u een spullen voor een paar dagen meeneemt, die zorgen voor een prettig verblijf. Denk aan spullen voor de dagelijkse nodige hygiëne. Maar bijvoorbeeld ook spullen voor ontspanning. Hieronder ziet u een overzicht van de spullen die u zeker niet mag vergeten:

  • Een actueel medicijnoverzicht van de medicijnen die u gebruikt, dit vraagt u op bij uw apotheek. Ook neemt u uw thuismedicatie mee;
  • Identiteitsbewijs en zorgpas;
  • Nachtkleding, ondergoed en badslippers of pantoffels.

Let op:

Gebruik tijdens uw de ziekenhuisopname nooit uw medicijnen zonder overleg met uw medisch specialist.

Neem verder zo min mogelijk spullen mee. Na de behandeling kan uw bezoek spullen meenemen die u nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een boek, een tijdschrift of leesbril. Laat geld, sieraden en belangrijke spullen thuis. Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies of diefstal van uw spullen.