Logo, terug naar Home
Scancontrole

Informatiebijeenkomst tijdens de Dag van de Plastische Chirurgie

  • Albert Schweitzerzaal, ziekenhuislocatie Hengelo (route 0.10)
  • 16 november 2018
  • 18.30 - 20.30 uur

Steeds meer Nederlanders die flink zijn afgevallen, worstelen met overtollige huid. Op vrijdag 16 november 2018 staat de Dag van de Plastische Chirurgie daarom volledig in het teken van een specifieke plastisch chirurgische behandeling: postbariatrie. Bij deze chirurgische ingreep wordt overtollige huid verwijderd na extreem gewichtsverlies.

Bij ZGT wordt daarom deze dag een informatiebijeenkomst gehouden van 18.30 tot 20.30 uur in de Albert Schweitzerzaal, ziekenhuislocatie Hengelo. Er is een interessant programma over obesitas en plastische chirurgie samengesteld. Een obesitasverpleegkundige, een chirurg en plastisch chirurgen houden een presentatie en bezoekers kunnen vragen stellen aan de artsen.


Thema ‘Lekker in je vel’
Jaarlijks ondergaan rond de 12.000 patiënten een operatie voor morbide obesitas. Een aanvullende corrigerende ingreep om het huidoverschot tegen te gaan blijft vaak achterwege. Vanwege strenge voorwaarden krijgt slechts 15 tot 20 procent van de patiënten deze behandeling vergoed. Marc Mureau, voorzitter van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie): “Met deze dag willen we aandacht vragen voor de moeilijke situatie van mensen met overtollige huid na gewichtsverlies. Zij hebben vaak last van fysieke maar ook mentale en psychosociale ongemakken. Daarnaast is het belangrijk dat mensen weten wat een plastisch chirurg voor ze kan betekenen als het gaat om hun lichaam en hun kwaliteit van leven.”


Aanmelden
Deze bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk. Het is verplicht om u aan te melden. Dat kan via deze link.