Naar de pagina index

ZGT Buitenposten

ZGT heeft  buitenposten in Geesteren en Ootmarsum. Daarmee voldoet ZGT aan haar voornaamste doel: het leveren van kwaliteit en continuïteit van zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt.

Lokale dienstverlening

Het is alom bekend dat patiënten lokale dienstverlening enorm waarderen. Het scheelt enorm veel reistijd, parkeerproblemen en lang wachten. Goede communicatie tussen zorgverleners is een van de belangrijkste voorwaarden voor de kwaliteit van het zorgproces. De huisartsen en specialisten ontmoeten elkaar op de buitenlocatie, bespreken casussen of zien samen een patiënt.

Spreekuren

In de buitenpoliklinieken zijn medisch specialistische spreekuren, verpleegkundige spreekuren en eerste- of tweedelijns diagnostiek. Bijvoorbeeld fundusonderzoek, spirometrie en ECG. Daarnaast is er voor diagnostiek een prikpost en een röntgenbus beschikbaar. Op verwijzing van de huisarts kunnen patiënten in de röntgenbus terecht voor niet spoedeisende röntgenonderzoeken of voor echo-onderzoek. Ook deze service bespaart de patiënt een reis naar het ziekenhuis. De buitenposten hebben overigens maar een beperkt aantal specialismen. Voor sommige specialismen moet u toch naar de hoofdlocaties Almelo of Hengelo.

Buitenposten