Parkeren

Bij de locaties Almelo en Hengelo is ruimschoots parkeergelegenheid. De service en het onderhoud van het parkeersysteem brengen kosten met zich mee. Als bijdrage in deze kosten vragen wij een parkeervergoeding.

Parkeertarieven

Parkeren is de eerste twintig minuten gratis. Bent u korter dan twintig minuten in het ziekenhuis geweest? U hoeft dan niet met uw inrijkaartje naar de betaalautomaat. U kunt rechtstreeks naar de uitgang rijden. Na twintig minuten betaalt u het volgende tarief:

  • per uur € 1,50 (betalen bij de betaalautomaat)
  • maximaal per dag € 5,00 (betalen bij de betaalautomaat)

U kunt betalen met contant geld of met uw pin-/chippas. Na het betalen heeft u vijftien minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.
Parkeren tussen 23.00 uur en 04.00 uur is gratis.

Een langere periode parkeren bij ZGT

Komt u vaker met de auto naar ZGT? Dan is het misschien voordeliger om voor het parkeren een weekkaart of maandkaart aan te schaffen.

  • Weekkaart € 12,50 (verkrijgbaar bij de betaalautomaat)
  • Maandkaart € 35,00 (verkrijgbaar bij de betaalautomaat)

Hoe werkt parkeren bij ZGT?

Druk bij de ingang van het parkeerterrein op de knop bij de slagboom. U ontvangt dan een parkeerkaart. De slagboom gaat automatisch omhoog en kunt het parkeerterrein oprijden. Laat uw parkeerkaart niet in de auto liggen, maar neem deze met u mee. Bij het verlaten van het ziekenhuis kunt u betalen bij een van de betaalautomaten bij de hoofdingang of bij parkeerbeheer op het parkeerterrein.

Betalen bij de parkeerautomaat

Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staat een betaalautomaat. Om te betalen voert u uw parkeerkaart in de automaat in. U betaalt het bedrag dat in het beeldscherm verschijnt met contant geld of met uw pin-/chippas. Na het betalen krijgt u uw parkeerkaart weer terug. Deze heeft u nodig om het parkeerterrein te verlaten. U heeft daarvoor vijftien minuten de tijd.

Het parkeerterrein verlaten

Als u het parkeerterrein verlaat, voert u uw parkeerkaart in bij de zuil naast de slagboom. De slagboom opent automatisch en u kunt het parkeerterrein afrijden. Als de slagboom niet opent, drukt u op de knop op de zuil om contact op te nemen met parkeerbeheer.

Parkeerkaart verloren?

Bent u uw parkeerkaart kwijt? Meld dit dan bij de parkeerwachter. Als er geen parkeerwachter aanwezig is, kunt u het verlies van uw kaart melden via de intercom bij de betaalautomaten.

Parkeerbeheer

  • Almelo: u vindt parkeerbeheer midden op het parkeerterrein in een rood gebouw.
  • Hengelo: u vindt parkeerbeheer midden op het parkeerterrein in een grijs gebouw.

Parkeren voor mindervaliden

De parkeerplaatsen voor mindervaliden vindt u direct vóór de hoofdingang op het parkeerterrein.

Parkeren bij spoedeisende hulp

Bij de spoedpost in Almelo is het mogelijk om met de auto tot vóór de toegangsdeur te rijden. Hiervoor moet u zich melden via de intercom van slagboom voor de toegangsdeur van de spoedpost.

Wegbrengen of ophalen

Voor het brengen of ophalen van patiënten en/of bezoekers kunt u het parkeerterrein oprijden tot vóór de hoofdingang. U kunt daar alleen passagiers in- en uit laten stappen. Als u het parkeerterrein binnen twintig minuten verlaat, hoeft u geen parkeergeld te betalen.

Vragen over parkeren bij ZGT

Heeft u vragen over parkeren bij ZGT? Daarvoor kunt u terecht bij de parkeerbeheerder op het parkeerterrein. Voor informatie over parkeren bij ZGT kunt u ook bellen naar telefoonnummer 010 217 09 70 of een e-mail sturen naar info@interparking.nl.