Verpleegkundigen lopen in de gang

Parkeren

Bij ZGT in Almelo en Hengelo zijn genoeg parkeerplaatsen. De service en het onderhoud van het parkeersysteem kost geld, daarom vragen wij een parkeervergoeding.

Parkeertarieven

Parkeren is de eerste twintig minuten gratis. Bent u korter dan twintig minuten in het ziekenhuis geweest? U hoeft dan niet met uw inrijkaartje naar de betaalautomaat. U kunt rechtstreeks naar de uitgang rijden.

Na twintig minuten betaalt u het volgende tarief:

  • per uur € 1,50 (betalen bij de betaalautomaat);
  • maximaal per dag € 5,00 (betalen bij de betaalautomaat).

U kunt betalen met contant geld of met uw pin-/chippas. Na het betalen heeft u vijftien minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten. 

Een langere periode parkeren bij ZGT

Komt u vaker met de auto naar ZGT? Dan is het misschien goedkoper om voor het parkeren een weekkaart of maandkaart te kopen. Deze kaart koopt u bij de betaalautomaat.

  • Weekkaart € 12,50
  • Maandkaart € 35,00 

Hoe werkt parkeren bij ZGT?

Bij de ingang van het parkeerterrein drukt u op de knop bij de slagboom. U krijgt dan een parkeerkaart. De slagboom gaat automatisch omhoog en kunt het parkeerterrein oprijden. Laat uw parkeerkaart niet in de auto liggen, maar neem deze met u mee. Als u uit het ziekenhuis weggaat kunt u betalen bij een van de betaalautomaten bij de hoofdingang of bij parkeerbeheer op het parkeerterrein.

Betalen bij de parkeerautomaat

Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staat een betaalautomaat. Om te betalen voert u uw parkeerkaart in de automaat in. U betaalt het bedrag dat in het beeldscherm staat. Dit kan met contant geld of met uw pin-/chippas. Na het betalen krijgt u uw parkeerkaart weer terug. De parkeerkaart heeft u nodig om het parkeerterrein te verlaten. U heeft daarvoor vijftien minuten de tijd.

Het parkeerterrein verlaten

Als u het parkeerterrein verlaat, stopt u uw parkeerkaart in de zuil naast de slagboom. De slagboom opent automatisch en u kunt het parkeerterrein afrijden. Als de slagboom niet opent, drukt u op de knop op de zuil om contact op te nemen met parkeerbeheer.

Parkeerkaart verloren?

Bent u uw parkeerkaart kwijt? Meld dit dan bij de parkeerwachter. Als er geen parkeerwachter aanwezig is, kunt u het verlies van uw kaart melden via de intercom bij de betaalautomaten.

Parkeerbeheer

  • Almelo: u vindt parkeerbeheer midden op het parkeerterrein in een rood gebouw.
  • Hengelo: u vindt parkeerbeheer midden op het parkeerterrein in een grijs gebouw.

Parkeren voor mindervaliden

De parkeerplaatsen voor mindervaliden vindt u direct vóór de hoofdingang op het parkeerterrein.

Parkeren bij spoedeisende hulp

Bij de spoedpost in Almelo kunt u met de auto tot vóór de toegangsdeur rijden. Hiervoor moet u zich melden via de intercom van slagboom voor de toegangsdeur van de spoedpost.

Wegbrengen of ophalen

Voor het brengen of ophalen van patiënten en/of bezoekers kunt u het parkeerterrein oprijden tot vóór de hoofdingang. U kunt daar alleen passagiers in- en uit laten stappen. Als u het parkeerterrein binnen twintig minuten verlaat, hoeft u geen parkeergeld te betalen.

Vragen over parkeren bij ZGT

Heeft u vragen over parkeren bij ZGT? Daarvoor kunt u terecht bij de parkeerbeheerder op het parkeerterrein of belt u met Interparking, tel. 088 542 13 00. Op de website van Interparking vindt u meer informatie over parkeren bij locatie Almelo en Hengelo.