Vervoersservice patiënten en bezoekers uitgebreid

ZGT VERGOOT DE GASTVRIJHEID EN MAAKT HET NOG MAKKELIJKER OM VAN A NAAR B TE KOMEN. DE VERVOERSSERVICE VOOR POLIKLINISCHE PATIËNTEN EN BEZOEKERS IS UITGEBREID.

 

“Vervoer binnen onze ziekenhuizen en tussen station Gezondheidspark Hengelo en ZGT was al mogelijk”, vertelt Elly Leferink, coördinator vrijwilligers. “Maar sinds kort hebben we deze service uitgebreid. Binnen ZGT kunt u naar nog meer afdelingen gebracht worden. Bovendien kunnen patiënten en bezoekers nu gebruikmaken van de pendelservice tussen de locaties Hengelo en Almelo.”

 

ELK UUR PENDELSERVICE

“De pendelservice is opgezet naar aanleiding van het veranderde zorgaanbod in Almelo en Hengelo. Daardoor kan het gebeuren dat een poliklinische patiënt uit Almelo behandeld wordt in Hengelo, of andersom. Met de pendelservice kunnen deze patiënten makkelijk op en neer reizen. Ook voor iemand die bijvoorbeeld slecht ter been is en zijn of haar partner in de andere ZGT ziekenhuislocatie wil opzoeken, biedt de pendelservice uitkomst. Vooral nu de pendelservice ieder uur rijdt, krijgen we veel positieve reacties van bezoekers en patiënten. De klantvriendelijkheid van onze chauffeurs krijgt veel waardering.” Diana Freriksen woont in Hengelo en reist naar Almelo voor haar therapie. “De pendelservice is echt een uitkomst, vooral nu het busje ieder uur rijdt. Ik heb zelf geen auto en ik moet twee keer per week op en neer. Dit scheelt me veel tijd en het is gratis. Bovendien zijn de chauffeurs prettige mensen.”

 

VRIJWILLIGERS MET EEN MISSIE

“Het vervoer binnen het ziekenhuis en tussen de ziekenhuizen wordt geheel verzorgd door vrijwilligers. Alle buschauffeurs zijn gekwalificeerd. Het is onder gepensioneerden een gewilde functie. Het is dankbaar werk en een mooie manier om een maatschappelijke bijdrage te leveren.” Chauffeur Harry Oude Nijhuis (61 jaar). “Ik had een moeder met haar dochter in de bus. Haar man lag in het ziekenhuis in Almelo en zij moesten terug naar Hengelo. Onderweg hoorde ik wel twintig keer: “ "Wat een geweldige service!" En bij het uitstappen zelfs nog een keer!” Heeft u vervoer nodig tussen locatie Almelo en locatie Hengelo? Reserveer dan of neem contact op met de gastenbegeleiding.