MijnZGT

Babetje

Ben jij in ZGT naar de dokter geweest? Dan hebben wij een zogenoemd “medisch dossier” over jou. Daarin staat de datum van je bezoek. Als er onderzoeken zijn gedaan, staan de uitslagen van die onderzoeken er ook in. In MijnZGT kun je delen van je medisch dossier inzien.

Wil jij weten wat er over jou in dat dossier staat? Check dan je online dossier op MijnZGT. Op MijnZGT kun je veilig en persoonlijk delen van de medische informatie over jou bekijken. Jij en je ouders kunnen dit inzien, maar daar gelden wel enkele regels voor.

 

0 tot 12 jaar > alleen voor ouders

Ben je jonger dan 12 jaar, dan hebben je ouders toegang tot het portaal. Daar moeten ze dan wel eerst een machtiging voor aanvragen bij de poli waar je in behandeling bent.

Hier kunnen je ouders lezen hoe ze een machtiging regelen.

 

12 tot 16 jaar > voor kind en ouders

Vanaf 12 jaar mag je zelf op MijnZGT inloggen. Je mag nu ook beslissen of je ouders in je dossier mogen kijken. Het is goed om hier samen met je ouders afspraken over te maken. Wil jij je ouders toestemming geven om jouw dossier op MijnZGT in te zien, dan kunnen je ouders bij de poli waar je in behandeling bent een machtiging aanvragen. Je ouders hebben toestemming tot je 16e jaar, daarna vervalt dit.

Hier kunnen je ouders lezen hoe ze een machtiging regelen.

 

16 jaar en ouder > alleen voor het kind

Vanaf 16 jaar mag je alleen zelf je eigen dossier op MijnZGT bekijken. Als je ouders voor je 16e gemachtigd waren om ook op jouw dossier in te loggen, vervalt dit automatisch als jij 16 wordt.


Inloggen met DigD

MijnZGT is online te bereiken via je mobiel, tablet of pc. Om het inloggen zo veilig mogelijk te maken, moet je inloggen met je persoonlijke DigiD met een extra sms-controle of de DigiD app. DigiD is een soort digitaal paspoort dat de overheid gebruikt om iemands identiteit te controleren. Als je nog niet eerder met DigiD hebt gewerkt, moet je deze eerst aanvragen. Op DigiD.nl vind je meer informatie hierover.