In het ziekenhuis

Babetje

Misschien zegt de dokter dat je in het ziekenhuis moet blijven slapen. Dan krijg je een slaapkamer met je eigen bed en een nachtkastje. Soms lig je met andere kinderen op de kamer. Best gezellig hè? Wil je graag dat je papa, mama of verzorger ook blijft slapen? Dat mag hoor! We zetten dan een bed naast jouw bed. Dan ben je ook niet zo alleen.

Spelen en school

In het ziekenhuis ben je niet alleen maar om te slapen. Je hoeft dus ook niet de hele dag je pyjama aan. We vinden het veel leuker als je gewone kleren aan hebt. In het ziekenhuis kun je ook lekker spelen. In de speelkamer bijvoorbeeld. Daar kun je spelletjes doen, knutselen of computeren. Als je langer moet blijven, ga je zelfs naar school in het ziekenhuis.

In de gaten houden

Soms wil de dokter je extra goed in de gaten houden. Bijvoorbeeld als je heel benauwd bent. Je krijgt dan draadjes opgeplakt. Die draadjes gaan naar een computer.  Daarop kan de dokter van alles zien. Bijvoorbeeld hoe snel je hart klopt.

Bezoek en kaartjes

Als je in het ziekenhuis ligt, mogen er ook mensen bij je op bezoek komen. Dat is gezellig. Je papa, mama of verzorger komen natuurlijk. Maar ook je broertjes en zusjes. Of je opa en oma, ooms en tantes, neefjes en nichtjes en vriendjes en vriendinnetjes. Kunnen ze niet komen? Dan kunnen ze een kaartje sturen. Klik hier om een kaart te versturen. Dat is ook heel leuk. Die kaartjes mag je dan aan de muur achter je bed hangen. Wat wordt dat een mooie kamer!