Kijkje op de afdeling

Babetje

Moet je binnenkort naar het ziekenhuis? Dan wil je vast weten hoe het eruitziet. Op deze pagina kun je alvast rondkijken.  

                          

Behandelkamer

Moet je zelf in het ziekenhuis blijven? Dan ga je bijna altijd eerst naar de behandelkamer. In die kamer zit de dokter. Je praat met de dokter over waarom je in het ziekenhuis bent. De dokter kijkt ook hoe groot en zwaar je bent. Met een speciale koptelefoon luistert de dokter hoe snel je hart klopt en hoe je longen klinken. Je papa, mama of verzorger gaat/mag met je mee. 

Verpleegkamer

Blijf je ook slapen in het ziekenhuis? Dan lig je alleen of samen met andere kinderen op een kamer. Dit ligt eraan welke kamer het beste voor je is. Meestal zijn de kinderen waarmee je op een kamer ligt net zo oud als jij. Dat is wel zo gezellig. 

De speelkamer

De hele dag op je kamer is best saai. Dus wil je iets leuks doen? Kom dan naar de speelkamer. Daar kun je spelen, knutselen, computeren en nog veel meer. Er is altijd iemand die je kan helpen. Ook kun je lekker buiten spelen als het mooi weer is. Mag je niet van je kamer af omdat je een besmettelijke ziekte hebt of weinig weerstand, dan kan er ook speelgoed gehaald/gebracht worden vanuit de speelkamer. Wekelijks  komen de Cliniclowns of de boswachters van het Regenboombos ook naar de afdeling kind en tiener. Dan kun je lekker met ze kletsen, lachen en zingen.

Broodkar

In het ziekenhuis mag je zelf kiezen wat je eet! ’s Morgens en ’s middags komt er iemand met een grote broodkar. Daarin zitten boterhammen en beleg: kaas en worst, maar ook hagelslag en jam. En natuurlijk krijg je iets lekkers te drinken. Als het avond is, krijg je warm eten. Ook je vader, moeder, of verzorger kan met jou warm eten. Als je wilt kun je ook eten in de speelkamer samen met andere kinderen. Daar is altijd iemand die je kan helpen met eten.

Naar school

Als je in het ziekenhuis ligt, kun je niet naar school. Dat is voor een paar dagen niet zo erg. Maar wanneer je heel lang niet naar school kan gaan, mis je ook veel lessen! Om niet te veel achter te lopen op je klasgenootjes hebben we in het ziekenhuis ook een soort school. Er komt dan iemand bij jou op de kamer om te helpen met de les. Het maakt niet uit of je op de basisschool of middelbare school zit.

Ouderkamer

In het ziekenhuis hebben we een ouderkamer. Je kunt er gaan zitten met de mensen die bij jou op visite komen. En je kunt er ook lekker televisie kijken, een spelletje doen of lezen.

Snoezelkamer

In Almelo hebben we een hele bijzondere kamer: de snoezelkamer. Die is superknus. Hier kun je in je eentje of samen met je vader, moeder of verzorger heen als je even rustig wilt zitten. De kussens zijn er lekker zacht. Op de kamer hoor je mooie muziek en bubbelgeluiden en er hangen gekleurde lampjes.