Operatie

Babetje

Gaat de dokter je opereren? Dan kan best een beetje spannend zijn. Maar wist je dat je helemaal niets merkt van de operatie? Een speciale dokter zorgt er namelijk voor dat je gaat slapen voor de operatie. Je krijgt dan een prik of een kapje met slaapmiddel.

Tijdens de operatie

Als je slaapt, kun je natuurlijk niks zeggen. De dokter kan dan ook niets aan je vragen. Hoe weet de dokter dan hoe het met je gaat? Voor de operatie plakken ze allemaal draadjes op je lijf. Daar voel je niks van. Door de draadjes kan de dokter op een computer zien hoe het met je gaat. Dat is handig!

Na de operatie

En dan is de dokter klaar met de operatie. Dan moet je eerst nog uitslapen. Dat doe je in een speciale uitslaapkamer. Daar kun je lekker rustig wakker worden. En daar is je papa, mama of verzorger dan ook. Als je goed wakker bent, mag je weer naar je eigen kamer.

Alles over een operatie

Moet je worden geopereerd? We willen je graag alles vertellen over hoe een operatie gaat. Dat vertellen we je wanneer je bij ons komt voor het vooronderzoek. Je kunt ook alvast een kijkje nemen in onze fotoboeken. 

Naar huis

Ben je weer bijna beter na de operatie? Dan mag je snel naar huis. Je moet daarna meestal nog wel een keertje bij de dokter terugkomen. Die wil namelijk kijken hoe het met je gaat. Maar eerst vertelt de dokter je nog of je pilletjes krijgt en wanneer je weer naar school mag. En natuurlijk wanneer je weer mag gaan sporten. Dat is ook heel fijn om te weten.