Kindercardiologie

Edje

Hartklachten bij kinderen

Als u of uw arts vermoedt dat uw kind hartklachten heeft, dan komt u terecht op de polikliniek kindergeneeskunde. Hier controleren onze kinderartsen regelmatig kinderen met:

  • Hartruis
  • Aangeboren hartafwijkingen
  • Hartritmestoornissen
  • Verworven hartafwijkingen

Met lichamelijk onderzoek, een ECG en een röntgenfoto kunnen onze kinderartsen de onschuldige klachten onderscheiden van serieuze hartaandoeningen. Als uw kind een hartruis heeft, is het dus niet altijd nodig om het door te sturen naar een kindercardioloog. Is wel nader onderzoek nodig? Dan kan de kinderarts besluiten uw kind te laten controleren door een kindercardioloog uit het UMCG in Groningen. Is er spoed? Dan wordt uw kind uiteraard meteen doorverwezen naar het UMCG.

Spreekuur kindercardioloog

Elk kwartaal houdt een kindercardioloog uit het UMCG een speciaal kindercardiologiespreekuur in Almelo. Tijdens het spreekuur luistert de kindercardioloog naar hartruis bij kinderen. Daarna overlegt hij met de behandelend kinderarts over een mogelijk behandelplan.

Een kindercardioloog is gespecialiseerd in het maken van hartecho's. Met behulp een echoapparaat maakt hij een echo van het hart van uw kind. De resultaten bespreekt hij daarna met de kinderarts van uw kind. Niet ieder kind heeft een hartecho nodig. De kinderarts bepaalt of een hartecho nodig is.