Verpleegkundigen lopen in de gang

Benoeming nieuw lid Raad van Bestuur ZGT

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat met ingang van 16 augustus 2022 Frank Janssen start als lid Raad van Bestuur ZGT. Samen met voorzitter Hilde Dijstelbloem vormt hij vanaf dat moment de Raad van Bestuur. Frank volgt Wolter Odding op die in februari 2022 de overstap maakte naar Tergooi MC.
Frank Janssen is een verbindend bestuurder met een sterke financiële expertise. Frank kent de zorg met name vanuit zijn rol als bestuurder bij Menzis. Naast zijn focus op zakelijke aspecten heeft hij oog voor zijn omgeving en stuurt hij op kwaliteit.

Over zijn benoeming zegt Frank: “de uitdagingen en ontwikkelingen in de zorg spreken mij enorm aan. ZGT is een ambitieus, topklinisch ziekenhuis waar aandacht voor patiënten, partners en aandacht voor elkaar centraal staat. Ik kijk ernaar uit om samen stappen te zetten voor de beste zorg in Twente en bij te dragen aan een toekomstgerichte, duurzaam gezonde organisatie.”
De afgelopen periode heeft Hans den Hollander als tijdelijk bestuurder zitting genomen in de Raad van Bestuur. Wij zijn Hans dankbaar voor de wijze waarop hij dat voortvarend en zeer deskundig heeft opgepakt. De opdracht van Hans eindigt per 15 augustus.