Verpleegkundigen lopen in de gang

‘Briljante’ regiobijeenkomst STZ-innovatienetwerk

Op dinsdag 18 april organiseerde ZGT de jaarlijkse regiobijeenkomst van het STZ-innovatienetwerk voor de regio Noord en Oost.
Als STZ-ziekenhuis vindt ZGT innovatie erg belangrijk. Innovatie is zelfs de basis voor onze nieuwe toekomstvisie 2023-2026.
Innovatoren uit Deventer Ziekenhuis, Isala, Medisch Spectrum Twente, Martini Ziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden en Rijnstate Ziekenhuis waren te gast.

Briljante mislukkingen

Samen met de innovatoren van regio's West en Zuid sloten we digitaal aan bij de lezing door prof. dr. Paul Iske, Chief Failure Officer van het instituut voor briljante mislukkingen. Hij nam de deelnemers mee in de wereld van proberen en mislukken en het leren hiervan. En hoe je zelfs al voordat je start mogelijke problemen kunt herkennen en misschien zelfs voorkomen. Vervolgens gingen de deelnemers aan de slag met de eigen briljante mislukkingen. Er ontstond een levendige uitwisseling van ervaringen. Waar ging het mis? En vooral: hoe kwam dat en wat kunnen we hiervan leren?

Deze dag met verschillende innovatoren van verschillende ziekenhuizen zorgde ervoor dat de onderlinge contacten verstevigden. Er ontstonden nieuwe plannen om innovaties samen op te pakken. Om zo de zorg in onze ziekenhuizen nog verder te verbeteren.