Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)
Almelo, 13 oktober 2020 13:30

COVID-19 binnen de verpleegafdeling 3 noord Almelo (update)

Update bericht (dinsdag 13 oktober, 13.30)

Naar aanleiding van de recente uitbraak op de afdeling 3 Noord (cardiologie) zijn er extra testen gedaan. Op vrijdag 9 oktober heeft ZGT een versnelde test afgenomen van alle patiënten die op dat moment op de afdeling 3 Noord lagen.

Het aantal besmette patiënten is in totaal vijf, één meer dan vrijdag. De positief geteste patiënten worden verder verpleegd op de COVID-afdeling, waar zij de best mogelijke zorg en aandacht krijgen.

Ook zijn alle personeelsleden die de afgelopen periode op de afdeling hebben gewerkt getest op COVID-19 gedurende het weekend. In totaal zijn er 20 medewerkers positief getest. Mensen met acute spoedeisende hartproblemen kunnen nog altijd bij ZGT terecht.

Het aantal COVID-besmettingen in Nederland blijft oplopen. Ook voor ZGT is dit de realiteit. We realiseren ons dat dit een enorme impact heeft op patiënten en medewerkers. De omstandigheden maken het cruciaal om de juiste maatregelen te hanteren: Blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen. Hanteer anderhalve meter afstand en pas goede handhygiëne toe. 

==============================================================================================

Oorspronkelijk bericht (vrijdag 9 oktober, 18.30)

Op de afdeling cardiologie (3 Noord) van ZGT Almelo zijn 4 patiënten en 11 medewerkers positief getest op COVID-19. Positief geteste patiënten zijn overgeplaatst naar de COVID afdeling waar patiënten in isolatie verpleegd worden.  De positief geteste medewerkers zitten in thuisquarantaine. Medewerkers met klachten zitten thuis in afwachting van de testuitslag.

Bron van de besmetting is waarschijnlijk een patiënt die opgenomen is geweest en positief bleek te zijn op besmetting met het COVID-virus. De patiënt lag op een eenpersoonskamer. ZGT heeft alle medewerkers die gedurende deze periode op de afdeling hebben gewerkt geïnformeerd. Zij worden uit voorzorg getest.

Patiënten die de afgelopen 10 dagen opgenomen zijn geweest op de verpleegafdeling cardiologie en mogelijk contact hebben gehad met positief geteste medewerkers, zijn door ZGT persoonlijk geïnformeerd. Het betreft allen patiënten die op de verpleegafdeling hebben gelegen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de GGD als zij klachten ontwikkelen die passen bij een COVID-besmetting. Patiënten die een afspraak hadden bij de polikliniek cardiologie hebben geen contact gehad met positief geteste medewerkers.

ZGT betreurt het dat patiënten die aan onze zorg zijn toevertrouwd, mogelijk in contact zijn geweest met het COVID-virus. Voor de afdeling cardiologie is dit weekend een opnamestop afgekondigd. Dat betekent dat voor cardiologie-patiënten wordt uitgeweken naar ziekenhuizen in de regio. Acute, instabiele patiënten kunnen altijd spoedzorg ontvangen in ZGT.

Bezoek op de afdeling blijft mogelijk. Uit voorzorg vragen wij bezoekers van de afdeling cardiologie extra beschermingsmateriaal te dragen. Dit wordt door ZGT uitgereikt.