Verpleegkundigen lopen in de gang

De dag van de vrijwilliger

Het is vandaag de nationale dag van de vrijwilliger! Vrijwilligers maken dagelijks het verschil in ZGT voor onze patiënten, hun familie en begeleiders. Daarom zetten wij onze vrijwilligers vandaag graag extra in het zonnetje. Dit jaar is de dag van de vrijwilliger extra speciaal. Er is namelijk een boek uitgebracht met verhalen van, voor en door ZGT-collega’s. Indrukwekkend en heel speciaal. Verhalen die vertellen dat het heel gewoon en tegelijk heel bijzonder is om vrijwilliger in ZGT te zijn.Eén van deze verhalen is geschreven door Marianne Broekkamp, zij is gastenbegeleider in de centrale hal van ZGT Hengelo. Vrijwilligers worden niet alleen door ons gewaardeerd, maar ook zeker door onze patiënten:

Valentijn

Het is een koude dag in februari. Met veel plezier fiets ik naar ZGT in Hengelo voor mijn vrijwilligerswerk als gastvrouw in de centrale hal. Zoals altijd krijg ik een vriendelijke begroeting van de medewerkers van de receptie. “Wat fijn dat je er bent. Er is gisteren een pakje voor jou en je collega’s afgegeven.” zegt de receptioniste. Wat een onverwachte verrassing! Er zit een lief briefje bij het pakje. Het is van een mevrouw die de afgelopen periode wekelijks op vrijdagmorgen naar het ziekenhuis komt voor een behandeling. In het pakje zit een leuk geurzakje voor in de kledingkast.

Ik krijg op deze koude Valentijnsdag, een warm gevoel vanbinnen.

Marianne Broekkamp
Gastenbegeleider centrale hal Hengelo

Denk je nu: “Vrijwilligerswerk in het ziekenhuis, dat lijkt mij ook wel wat!”? Kijk op de pagina 'Vrijwilligers bij ZGT' voor meer informatie. 

Je kunt je aanmelden of meer informatie vragen bij Elly Leferink, coördinator van de vrijwilligers in ZGT. Dit kan via vrijwilligers@zgt.nl. We heten je van harte welkom!