Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole
ZGT, 16 maart 2019 10:16

Enorme opblaasdarm tijdens open dag ZGT Hengelo

Opblaasbare darm

Een wandeling maken door een darm en ervaren hoe de menselijke dikke darm er van binnen uitziet? Op 16 maart tijdens de open dag bij ZGT Hengelo is dit mogelijk.


Tijdens de Open Dag staat er een enorme opblaasbare dikke darm tijdens de open dag in ZGT locatie Hengelo. Bezoekers kunnen er doorheen lopen om te ervaren wat je allemaal kan tegenkomen in een darm en het verschil te zien tussen een gezonde en zieke darm

Hierbij valt te denken aan afwijkingen zoals darmpoliepen of zelfs darmkanker. Ook zullen er gespecialiseerde medewerkers bij de opblaasbare darm aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

 

Jaarlijks vinden er bij ZGT ruim 200 darmkankeroperaties plaats, van de ongeveer 15.000 patiënten in Nederland die te maken krijgen met deze ziekte. Ruim 5.000 mensen overlijden ieder jaar aan de gevolgen van de ziekte. Darmkanker staat daarmee op de tweede plaats van kankersoorten waaraan mensen in Nederland overlijden. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen. 

 

Meer weten hoe u darmkanker kan herkennen? Bekijk dan de pagina op de website van de Maag Lever Darm Stichting.