Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole
ZGT, 2 november 2018 15:07

Geslaagde eerste informatiebijeenkomst Borstkliniek ZGT

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2017 waren er in Nederland ruim 17.500 diagnoses, wat het de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen maakt. ZGT behandelt jaarlijks ruim 375 patiënten met borstkanker.


Om een aantal onderwerpen over borstkanker uit te lichten organiseert het team van Borstkliniek Oost-Nederland een reeks aan informatieavonden. Afgelopen maandag vond de eerste informatieavond plaats, met een grote opkomst van ruim 50 patiënten. Deze avond stond in het teken van verschillende onderwerpen. Zo was Bernadette Roekevisch (Re-turn) te gast om het onderwerp werkhervatting bij borstkanker uit te lichten, sprak fysiotherapeut Nicole Brons over bewegen bij kanker en vertelden diëtisten Gertruud van Loon en Anke Kuipers over voeding.


Mammachirurg De Leeuw kijkt terug op een geslaagde eerste bijeenkomst: “Tijdens de behandeling van kanker  kom je voor flinke uitdagingen te staan.  Wij hopen met deze informatiebijeenkomsten wat dieper op vragen in te gaan die door patiënten aan ons gevraagd worden.  Vanaf het moment dat de diagnose kanker is gesteld kunnen patiënt al beginnen met soms eenvoudige handelingen om zo tijdens en na de behandeling problemen te voorkomen.  Blijven bewegen en  gezond eten zijn een aantal manieren om dit te doen maar ook begeleiding in keuzes maken binnen je werk.“


Een mooi moment was toen vrouwen in het publiek onderling erkenning kregen in de problemen waar ze in werk, bewegen en voeding tegenaan lopen. Zij deelden deze problemen ook met elkaar. Er heerste een open, prettige sfeer en er was volop ruimte voor het stellen van vragen. Een goede kick-off dus voor de reeks informatieavonden!