Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole
Almelo/Hengelo, 31 oktober 2017 12:17

Henk Kamp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ZGT

De Raad van Toezicht van ZGT krijgt Henk Kamp per 1 november 2017 als nieuwe voorzitter. Hij volgt Paul te Riele op die in juli 2017 is afgetreden.

Henk Kamp was minister van Economische Zaken in het kabinet Rutte II. Omdat hij niet teruggekeerd is als minister, kan hij nu deze nieuwe taak op zich nemen. “Wat is er mooier dan in je eigen regio een bijdrage leveren aan de toekomst van de zorg?”, zegt Henk Kamp.

ZGT is blij met de nieuwe voorzitter die een groot netwerk en veel bestuurlijke ervaring met zich meebrengt. “Juist in deze roerige tijd is het belangrijk dat de Raad van Toezicht weer op volle sterkte is. Ik vertrouw erop dat Henk Kamp een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan een toekomstgericht en financieel gezond ZGT”, aldus Ton Ruikes, voorzitter van de Raad van Bestuur. 

Henk Kamp, geboren in 1952 in Hengelo (Overijssel), was sinds 1994 tien jaar lid van de Tweede Kamer en bijna twaalf jaar minister van achtereenvolgens Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Defensie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken. Tussentijds bereidde hij gedurende twee jaar de bestuurlijke hervorming in Caribisch Nederland voor. In 2012 was hij verkenner en aansluitend informateur samen met Wouter Bos. Eerder was Henk Kamp fiscaal rechercheur, wethouder in Borculo en lid van Provinciale Staten van Gelderland. Henk Kamp is getrouwd, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen en woont in Diepenheim.

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie vindt u op zgt.nl.