Informatie over uitgestelde behandelingen en operaties

ZGT doet er alles aan om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Echter nam het aantal patiënten met corona in ons ziekenhuis de afgelopen tijd fors toe. Dat brengt helaas met zich mee dat we een aantal geplande operaties moeten afzeggen. We begrijpen dat dit voor de mensen die het betreft heel vervelend is.

Oproep: bel niet zelf

Spoedzorg gaat gewoon door. Ook de afspraken op de polikliniek gaan zoveel mogelijk door. Mocht uw behandeling of operatie worden verplaatst dan wordt u door ons gebeld. Heeft u geen bericht ontvangen, dan gaat uw behandeling of operatie gewoon door. Vanwege de drukte vragen wij u om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen.

Waarom worden operaties en behandelingen uitgesteld?

Door het stijgende aantal coronapatiënten is de druk op de zorg enorm. Op onze intensive care, de spoedeisende hulp en onze verpleegafdelingen zien we dat terug. Er wordt wederom ontzettend veel van ons personeel gevraagd.

De zorg voor het toegenomen aantal coronapatiënten komt bovenop de zorgtaken die we normaal uitvoeren. Bedenk daarbij dat per coronapatiënt meer verpleegkundigen nodig zijn dan bij een patiënt die niet in isolatie zit. Daarnaast hebben we te maken met een hoger dan gemiddeld ziekteverzuim.

Om de toename van coronapatiënten toch zo goed mogelijk op te vangen, wordt de zorg in ZGT anders georganiseerd. Daardoor kunnen medisch specialisten en verpleegkundigen van diverse afdelingen op meerdere plekken, zoals de corona-afdelingen, worden ingezet. Dit is alleen mogelijk als wij de reguliere zorg afschalen en operaties verplaatsen naar een later moment. En dat is niet alleen voor ons, maar bovenal voor onze patiënten buitengewoon vervelend.

We begrijpen dat iedereen klaar is met corona. Maar voordat we onze reguliere zorg voor u en uw dierbaren weer kunnen hervatten, moet het aantal besmettingen echt omlaag. U kunt er ook wat aan doen om het aantal besmettingen niet verder op te laten lopen: houd u aan de maatregelen! Zorg voor uzelf, voor anderen en voor onze zorg.

Video

Clustermanager Eduard Monteban vertelt in onderstaande video meer over de uitgestelde operaties en behandelingen.