Meer intensive care-bedden voor coronapatiënten in ZGT

Landelijk en ook in de regio Twente stijgt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Daardoor wordt de druk op de IC-afdelingen groter. Ook op de verpleegafdelingen zien we een toename van het aantal coronapatiënten. Om deze toename zo goed mogelijk op te vangen, heeft ZGT besloten het aantal IC- en verpleegbedden voor coronapatiënten uit te breiden. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft ziekenhuizen gevraagd zo veel mogelijk IC-bedden beschikbaar te stellen. Voor de reguliere zorg betekent dat nu minder bedden beschikbaar zijn.

Wat betekent dat voor patiënten van ZGT?

Er zijn meer bedden en personeel nodig voor de zorg aan coronapatiënten. Hierdoor is ZGT genoodzaakt enkele operaties te verplaatsen naar een later moment.
Het gaat om een beperkt aantal operaties. Deze operaties zijn planbaar en/of niet noodzakelijk om binnen zes weken uit te voeren.. ZGT neemt persoonlijk contact met u op als uw operatie wordt uitgesteld. U hoeft dus niet zelf te bellen of contact met ons op te nemen. Geen bericht betekent dat uw opname gewoon doorgaat.

Spoedzorg, semi-spoedzorg en oncologische behandelingen gaan zoals altijd door. Daarnaast blijven afspraken op de polikliniek ook zoveel mogelijk doorgaan. Kan een afspraak toch niet doorgaan? Dan neemt ZGT ook contact met u op.

ZGT begrijpt dat het uitstellen van zorg ingrijpend en teleurstellend is. Zowel voor patiënten als voor hun naasten. ZGT spant zich in om operaties en afspraken die afgezegd worden zo snel mogelijk weer in te plannen.