ZGT Hengelo, 1 mei 2020 14:09

Nieuwe dagbehandeling oncologie in gebruik

Om social media en video's te bekijken, dient u cookies te accepteren

Op 28 april werd de nieuwe oncologische dagbehandeling officieel in gebruik genomen. Patiënten kunnen hier terecht voor zogeheten systemische therapieën (chemotherapie, immunotherapie en hormonale therapie). Dit alles in een rustige en moderne omgeving. Binnen deze nieuwe dagbehandeling is er ruimte voor 22 patiënten die een systemische therapie in dagbehandeling ondergaan.

Internist-oncoloog Ester Siemerink: “Ons doel is om zoveel mogelijk oncologische disciplines rondom het zorgproces van de patiënt binnen één centrum te bundelen. Hiermee kunnen we nog meer het verschil maken voor onze patiënt. Ook zetten we ons in om de patiënt niet langer of vaker naar het ziekenhuis te laten komen dan nodig is.

oncologie
“Het project bestaat uit twee fases”, licht Monique Mattijssen toe. Zij is het unithoofd van deze nieuwe afdeling. “De eerste fase, het concentreren van de systemische therapieën op één locatie, is nu afgerond. Komend jaar wordt toegewerkt naar de tweede fase: het concentreren van de poliklinische oncologische zorg op de locatie Hengelo. Samen leiden deze twee fasen tot de oplevering van het oncologisch centrum in Hengelo, naar verwachting medio 2021.”

Er zijn uitzonderingen. Zo worden patiënten met huidkanker behandeld binnen de polikliniek dermatologie en zo nodig door een chirurg.  Daarnaast blijft de poliklinische zorg voor slokdarm-, maag- en darmkankerchirurgie vooralsnog in Almelo.

De verhuizing van de afdeling is een nieuwe stap binnen een omvangrijk verbeterplan voor de locatie Hengelo van ZGT. Binnen deze locatie bouwen we aan:

  • Een gastvrije en persoonlijke omgeving;
  • Moderne specialistische centra met alle deskundigheid die onze patiënten nodig hebben;
  • Een hoog serviceniveau;
  • Efficiënte planningen van onderzoeken en behandelingen;
  • Een zo kort mogelijk verblijf;
  • Een uitstekende samenwerking tussen alle zorgprofessionals.