ZGT, 5 maart 2020 15:55

Onze nieuwe kind- en tienerafdeling is klaar!

De afgelopen tijd heeft ZGT een mooie nieuwe kind- en tienerafdeling binnen de locatie Hengelo ontwikkeld. Onze jonge patiënten kunnen hier rekenen op uitstekende zorg binnen een kindvriendelijke en moderne omgeving. Op 24 februari werd de nieuwe afdeling officieel in gebruik genomen.

Hier willen we het verschil maken voor onze jeugdige patiënten. De nieuwe kind- en tienerafdeling heeft een kindvriendelijke en eigentijdse uitstraling. De patiënten die hier komen te liggen mogen na hun ingreep alweer snel naar huis, legt unithoofd Esther van Wanrooy uit: “De patiënten op onze kind- en tienerafdeling worden na maximaal één nacht na de behandeling alweer ontslagen uit het ziekenhuis.” Een ander voordeel van de nieuwe afdeling is dat afstand tussen de nieuwe afdeling en het operatiecomplex korter is. ” Na een ingreep is rijden met een bed niet altijd even prettig, een kind kan er misselijk van worden. Dan is het wel zo fijn wanneer we minder lang met het bed aan het rijden zijn. Terwijl het voor ons handig is dat we minder lang onderweg zijn.”

De kind- en tienerafdeling beschikt over twaalf bedden, verdeeld over zes kamers. Hier komen patiënten van 0 tot 18 jaar te liggen die een onderzoek of ingreep ondergaan, voornamelijk in dagbehandeling. Bijvoorbeeld door de KNO-arts, chirurg, uroloog of orthopeed. Soms is het nodig dat de patiënt ter observatie een nachtje moet blijven. In overleg kan er dan ook een ouder blijven slapen op de afdeling.

De verhuizing van de afdeling is een nieuwe stap binnen een omvangrijk verbeterplan voor de locatie Hengelo van ZGT.

Onder de titel ‘ZGT in uitvoering’ bouwen we aan:
- Een gastvrije en persoonlijke sfeer
- Moderne specialistische centra met alle deskundigheid die onze patiënten nodig hebben
- Een hoog serviceniveau
- Efficiënte planningen van onderzoeken en behandelingen
- Een zo kort mogelijk verblijf
- Een uitstekende samenwerking met uw artsen en zorgaanbieders

Met de verhuizing van de kind- en tienerafdeling ontstaat er weer ruimte voor een toekomstige stap: de poli longgeneeskunde komt naast de poli cardiologie zodat de hart- en longspecialisten hun krachten kunnen bundelen op één afdeling: het hart long centrum.

Ook de Tubantia is de nieuwe afdeling niet ontgaan. Klik hier voor hun video over de kind- en tienerafdeling.