Verpleegkundigen lopen in de gang

Oogheelkundige zorg in ZGT

ZGT biedt oogheelkundige zorg aan patiënten in Twente en omgeving.
Ons team van onder andere oogartsen, optometristen en orthoptisten biedt oogzorg op onze ziekenhuislocaties in Almelo én in Hengelo. Hierbij gaat het om afspraken op de polikliniek en ook om operaties.

Wachttijden oogheelkundige zorg

Tijdens de coronapandemie moesten operaties uitgesteld worden, waardoor de wachtlijsten langer werden. Ook de wachtlijst voor oogoperaties werd in deze periode langer. Inmiddels is de wachtlijst voor oogoperaties weer zoals voor corona. Maar deze wachttijden zijn helaas (net zoals landelijk) wel erg lang. Dit komt doordat er veel patiënten zijn die oogheelkundige zorg nodig hebben, en er maar weinig oogartsen zijn. Daarnaast zijn er in Twente veel patiënten met staar, onder andere door de vergrijzing. De actuele wachttijden vindt u hier.
Heeft u spoedzorg nodig? Dit kan uiteraard altijd eerder. De oogarts bepaalt voor iedere patiënt of u eerder geholpen moet worden.

Wijzigingen afspraak

Door ziekte door corona, het vertrek van enkele oogartsen en de beperkte beschikbaarheid van operatiekamers, kan het zijn dat uw afspraak verplaatst wordt. Dit kan zijn naar een ander moment, een andere locatie of een andere specialist. Als er iets wijzigt in uw afspraak, dan hoort u dit van ons. Wij bieden u altijd, zo snel als mogelijk, kwalitatief goede zorg.
Wij zien u graag op één van onze locaties.