ZGT, 16 maart 2019 10:06

Open Dag ZGT in het teken van binden, beleven en doen

Open dag 2019

Op zaterdag 16 maart a.s. opent ZGT van 11.00 tot 14.00 uur de deuren om bezoekers een unieke inkijk in het ziekenhuis te geven. Zowel op onze locatie in Almelo als in Hengelo worden er diverse activiteiten georganiseerd. Onze enthousiaste medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers staan klaar om u te ontvangen en uitleg te geven over verschillende aandoeningen en behandelingen.

 

Locatie Almelo: van een levensgrote couveuse tot een speurtocht voor kinderen

Op locatie Almelo kunnen bezoekers een kijkje nemen in een ambulance. Het Team Zorg van Nu van het ministerie van VWS staat in de hal en zijn er diverse e-health demonstraties. Het Alma Inloopershuis opent haar deuren en in de centrale hal wordt er informatie gegeven door de afdeling dialyse en de NON (Niervereniging Oost Nederland), door de cliëntenraad en over het digitale patiëntendossier (MijnZGT).


Het mortuarium is open voor bezoekers en er is een stand over orgaan- en weefseldonatie. Op de afdeling fysiotherapie zijn er activiteiten met als thema ouderen en bewegen. En op het OK-complex kunnen bezoekers zelf bijvoorbeeld hechten of een intubatie simuleren.


Voor de kinderen is er speciaal een route die start op de kinderafdeling met allerlei activiteiten waarmee ze stempels verzamelen en zo een cadeautje verdienen. Het Moeder Kind Centrum is open en daar staat een levensgrote couveuse. Bij de afdeling radiologie kunnen bezoekers alle apparatuur bekijken en er is een stand van de afdeling infectiepreventie en ZGT Overzee.

Ook kunnen bezoekers colleges volgen door medisch specialisten waarbij innovatieve ontwikkelingen centraal staan. Bovendien is er een aantal robots aanwezig.

Op beide locaties kunnen bezoekers een rondleiding krijgen langs het facilitair bedrijf waarbij ze een kijkje kunnen nemen in onder andere de patiëntenkeuken, het personeelsrestaurant en de afdeling techniek.

 

Op de Zorgboulevard is Helon huid- en laserkliniek Oost Nederland geopend en hier leert u alles over uw huid en krijgt u gratis advies. De winkels en het restaurant zijn geopend.

Locatie Hengelo: van een enorme opblaasbare darm tot speeddaten met zorgprofessionals

Op locatie Hengelo staat in de centrale hal een enorme opblaasbare darm. Geïnteresseerden kunnen door de opblaasbare darm heen lopen en zien hoe een menselijke darm er van binnen uitziet. Ook is in de hal het informatiepunt I.ZGT geopend.

 

Op de begane grond staat een stand van de cliëntenraad en over het digitale patiëntendossier (MijnZGT). De afdeling radiologie is geopend en hier kunnen bezoekers de apparatuur bekijken en kinderen mogen hier zelf foto’s plakken op een poster. Bij de polikliniek longgeneeskunde ontvangen bezoekers informatie, kunnen ze hun longfunctie testen en kunnen ze een demonstratie zien van de fiets-ergometrie. Vervolgens is er een stand met informatie over oncologie: wat zijn de gevolgen van borstkanker en hoe kun je zelfonderzoek doen.

 

In de Albert Schweitzerzaal is een leuke activiteit voor iedereen die benieuwd is naar werken in de zorg; er zijn speeddates met verschillende beroepen binnen ZGT. Van de bestuurder, onze bedrijfsarts, een verpleegkundig specialist tot vrijwilliger. De gebedsruimte en de ruimte voor rust en ontmoeting zijn open en daar is ook een activiteit voor kinderen. TMZ (TriviumMeulenbeltZorg) is met een stand aanwezig en bezoekers kunnen hier onder andere oefenen met een rolstoelfiets.


Bij de polikliniek cardiologie kunnen bezoekers o.a. hun bloeddruk laten meten en de dagbehandeling van OCON orthopedische kliniek en OCON sportmedische kliniek is open. Hier zijn speciaal activiteiten voor kinderen, zo is er bijvoorbeeld een verkleedkist.


Ook zijn er medewerkers aanwezig van de nieuwe Spoedpost Huisartsen Hengelo die na de zomervakantie intrek neemt binnen de muren van ZGT. De verbouwing is onlangs gestart en bezoekers kunnen hierover informatie krijgen.


Een kijkje in de keuken van het facilitair bedrijf kunnen bezoekers krijgen als ze deelnemen aan de rondleiding.
Helon huid- en laserkliniek Oost Nederland is geopend voor informatie en gratis advies en op de Zorgboulevard is het restaurant geopend

Parkeren

Op beide locaties mogen bezoekers tijdens de open dag gratis parkeren. Ook kunnen ze de mogelijkheden bekijken van onze shuttles en pendelbussen.

Week van Zorg & Welzijn

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart vindt weer de Week van Zorg & Welzijn plaats. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Het landelijk thema dit jaar is potentiële zij- en herinstromers te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in de zorg.
Voor het complete programma kijk op www.zgt.nl/opendag