Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole
ZGT, 4 december 2018 09:00

Pendelbus de schakel tussen Almelo en Hengelo

Onbetaalbaar en onmisbaar: de ruim 300 vrijwilligers van ZGT. Van gastenbegeleiders tot chauffeur van de pendelbus of shuttle. En van koffieschenkers tot de ondersteuners geestelijke verzorging. Wij zijn ontzettend trots op alle toppers die zich dag in dag uit vrijwillig inzetten voor onze patiënten en bezoekers. In de maand december plaatsen wij een aantal verhalen over het bijzondere werk dat zij doen. We trappen af met shuttle- en pendelbuschauffeur Rieks Eilert.

 

 

Almeloër Rieks Eilert is al vijf jaar vrijwilliger bij ZGT. Als internationaal vrachtwagenchauffeur maakte hij werkweken van tachtig uur. Dat kan en hoeft hij op zijn vierenzestigste niet meer. Maar achter de geraniums kruipen, daar peinst hij niet over.

 

Rieks begon bij ons ziekenhuis als chauffeur van de shuttle. Sinds drie jaar rijdt hij ook op de pendelbus van ZGT. Rieks: “Na de eerste rit was ik gelijk besmet met het virus. Heel bijzonder om dit werk te mogen doen.”

Gratis service

De pendelbus is een pendelservice voor poliklinische patiënten, begeleiders en bezoekers. De bus rijdt volgens een vast schema gratis heen en weer tussen onze locaties Almelo en Hengelo. Iedere werkdag staat een van onze tien gecertificeerde vrijwilligers klaar om de bus te besturen. In ongeveer twintig minuten worden de passagiers van Almelo naar Hengelo gebracht en andersom.

Nooit saai

“Ik vind het super om te doen”, vertelt Rieks. Iedere donderdagmiddag rijdt hij van 13.00 tot 17.00 uur op de bus. “Iedere passagier is weer anders. Dat unieke vind ik leuk. De route is steeds hetzelfde, maar de passagiers maken het afwisselend. Het is nooit saai.”

Dankbaar werk

“Niet iedereen heeft een eigen auto. Ouderen durven vaak niet meer zelf te rijden en met het openbaar vervoer kan ook lastig zijn. Daarom ben ik ook zo blij met de mooie service die wij bieden. Als de bus er niet zou zijn, zouden deze mensen maar moeilijk in het ziekenhuis komen. Naar het ziekenhuis ga je niet voor de lol, maar we proberen er een ontspannen ritje van te maken. Het is dankbaar werk.”

 

“Soms moeten mensen hun ei kwijt. Ik luister dan, maar blijf natuurlijk altijd op de weg kijken. De een is verdrietig, de ander juist blij. Vaak ben je een klankbord voor de passagiers. En dat wordt gewaardeerd. Laatst nog. Van een vrouw die wekelijks met ons meerijdt, kregen alle chauffeurs een
hartje met strik. Wij waren onder de indruk van dit lieve gebaar. Of een ‘Dank je wel voor de veilige rit’, daar geniet ik van.”

Ook mee met de pendelbus?

Wilt u ook mee met Rieks of een van zijn collega’s? De bus beschikt over maximaal zeven plaatsen, waaronder twee plaatsen voor rolstoelgebruikers. U kunt uw plaats reserveren bij de balie van de gastenbegeleiding bij de hoofingang. U kunt ook bellen of e-mailen. Vertrek vanuit Hengelo: telefoon 088 708 50 69, e-mail receptiehengelo@zgt.nl. Vertrek vanuit Almelo: telefoon 088 708 32 25, e-mail receptiealmelo@zgt.nl.

 

Meer informatie over de pendelservice leest u op www.zgt.nl/pendelservice.

 

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie vindt u op zgt.nl.