Logo, terug naar Home
Almelo - Hengelo , 18 mei 2017 08:17

Persoonlijke verhalen in 9e huis-aan-huis magazine UwZGT

Een zuurstoftank voor moeilijk genezende wonden, je leven oppakken na een ernstige ziekte en de gezinsvriendelijke keizersnede. Het zijn enkele onderwerpen die in de 9e editie van UwZGT voorbij komen.  UwZGT is het ZGT huis-aan-huis magazine met verhalen uit de zorg. Een veelzijdig magazine dat inwoners van het verzorgingsgebied van ZGT op mooie wijze informeert over het ziekenhuis. In week 20 en 21 valt de UwZGT in de brievenbus van een groot aantal Twentse huishoudens.

 

Verhalen door patiënten en medisch specialisten 

In deze nieuwe voorjaarsuitgave wordt ruimschoots aandacht besteed aan de hyperbare zuurstoftank die ZGT krijgt. In deze tank kunnen patiënten die moeilijk genezende wonden hebben plaatsnemen. Door de hoge druk en extra zuurstof kunnen wonden sneller genezen (pag. 4-5). Daarnaast is er het persoonlijke verhaal van Marian Roskam. Zij volgde het oncologische revalidatieprogramma ‘Terug naar Evenwicht’ in ZGT. Want, hoe pak je je leven na kanker weer op? Marian: “Je bent zo lang ziek, voor je omgeving is het op een gegeven moment weer klaar. Voor mij was dat nog lang niet.” Bijzonder mooi is ook de gezinsvriendelijke keizersnee in ZGT. Op pagina 13 vertelt onze gynaecoloog Akeel Alhafidh daarover. 

 

“Na afloop van de belangrijkste behandelingen voelde ik me of ik van een rijdende trein was gegooid en ergens op het perron lag. Je bent zo lang ziek, voor je omgeving is het op een gegeven moment weer klaar. Voor mij was dat nog lang niet.”

Bekijk meer edities

          

 

Digitale extra's

Een aantal pagina’s is voorzien van Layar, waarmee de lezer een pagina tot leven kan brengen door een digitale extra die meer informatie geeft over wat u leest. Download de Layar app. Scan met uw tablet of smartphone de hele pagina waarop het Layar icoon staat. Layar werkt van papier maar ook vanaf uw scherm.

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie op zgt.nl en www.verzekerdvanzorgbijzgt.nl.