Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole
Hengelo, 6 september 2018 13:35

Samenwerking en ‘inhuizing’ Huisartsenpost Hengelo officieel een feit

Donderdagmiddag zetten beide partijen hun handtekening onder de samenwerking. Daarmee is het dus definitief dat de Huisartsenpost Hengelo een plek krijgt binnen Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) op locatie Hengelo. Uiterlijk 1 juli wordt de ruimte, waar voorheen de SEH zat, in gebruik genomen als Huisartsenpost.

Afgesproken is dat ZGT aan de huisartsen extra ondersteuning gaat verlenen. Bewoners uit Hengelo en omstreken kunnen bij deze Huisartsenpost terecht voor spoed huisartsgeneeskundige zorg in de avond-, nacht- en weekenden. Ook de dienstapotheek, nu ook in hetzelfde gebouw als de Huisartsenpost, verhuist mee en komt binnen ‘ZGT-muren’.
Met het oog op de sluiting van Spoedeisende Hulp eerder dit jaar, zijn beide partijen opnieuw om tafel gegaan om te komen tot nadere afspraken over de invulling van de spoed zorg in Hengelo en omgeving buiten kantoortijden. De Huisartsenpost komt straks op de plek waar voorheen de Spoedeisende Hulp zat in ZGT locatie Hengelo. De extra ondersteuning die ZGT gaat leveren aan deze nieuwe Huisartsenpost betreft onder andere een spoedeisende hulp verpleegkundige tijdens de openingstijden van de Huisartsenpost, extra ondersteuning in de weekenden en feestdagen tijdens piekuren van een Verpleegkundig Specialist/ANIOS en beschikbaarheid van röntgendiagnostiek op afgesproken tijden.

Luc de Vries, voorzitter bestuur Huisartsenpost Hengelo: “De huisartsen in de regio Hengelo vinden het belangrijk dat spoed huisartsenzorg goed toegankelijk en patiëntveilig is. De Huisartsenpost Hengelo is al vanaf de oprichting in 2006 de continue factor in de spoedzorg buiten kantooruren. Door de samenwerking met ZGT blijft het mogelijk om de spoed huisartsgeneeskundige zorg dichtbij de patiënt te leveren, met ondersteuning van het ziekenhuis voor snel diagnostiek.

Ton Ruikes, bestuursvoorzitter ZGT: “Voor goede zorg is een intensieve samenwerking tussen ziekenhuis en huisarts ontzettend belangrijk. Met deze afspraken komen we, letterlijk en figuurlijk, nog dichter tot elkaar. De huisartsen kunnen de patiënten in Hengelo en omstreken nog beter helpen doordat wij als ziekenhuis expertise inbrengen. Dat betekent voor de patiënt extra service en korte lijnen die zorgen voor een goede overdracht indien nodig. Al met al een mooie stap dus.”

De huisartsenpost in Hengelo bevindt zich momenteel aan de Aletta Jacobslaan 47, aan de overkant van de parkeerplaats van ZGT. Dat blijft zo tot de verhuizing is afgerond.

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie vindt u op zgt.nl.