Start Coronacheck-app in Twente

Dinsdag 7 april wordt in Twente de ‘digitale corona check’ in gebruik genomen. Dit is een app die inwoners van Twente hulp op afstand biedt bij het volgen en beoordelen van klachten die mogelijk wijzen op een infectie met het Coronavirus. Hiermee willen de twee deelnemende ziekenhuizen (MST en ZGT) mensen op afstand begeleiden en informeren. En zo de druk op de zorg verlichten. De app is gratis beschikbaar, mensen kunnen zich aanmelden via http://www.olvgcoronacheck.nl/MST-ZGT. Via de app kunnen mensen gezondheidsgegevens doorgeven. Er zit een medisch team klaar dat deze gegevens beoordeelt.

Hoe werkt het?

Wie zich aanmeldt voor de app geeft iedere dag een aantal zaken door. Het gaat om vragen over koorts, hoesten, verkoudheid en kortademigheid. Een medisch team beoordeelt de ingestuurde gegevens en reageert daarop. Als dat medisch noodzakelijk is, wordt binnen 24 uur telefonisch contact opgenomen. Als er geen medisch reden is voor contact, volgt binnen 48 uur een bericht via de app. Wie gebeld wil worden, kan dat aangeven in de app.

Geen vervanging van reguliere zorg of spoedhulp

Deze app is geen vervanging van reguliere zorg of spoedhulp. Wie ernstig ziek is of een spoedvraag heeft die niet kan wachten, moet zelf contact opnemen met de huisarts.

Goed voorbereid

Deze app wordt in de lucht gebracht door twee ziekenhuizen in de regio namelijk Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en Medisch Spectrum Twente (MST). De Coronacheck is beschikbaar voor alle inwoners van het verzorgingsgebied van MST en ZGT.
MST en ZGT werken voor de digitale corona check samen met deelnemende partnerziekenhuizen in heel Nederland. Zorgverleners van deze ziekenhuizen kunnen met de corona check de gezondheid van grote groepen mensen op afstand volgen. Hiermee verwachten wij beter in te kunnen spelen op de zorgbehoefte in onze regio.

Aanmelden

Op http://www.olvgcoronacheck.nl/MST-ZGT staat informatie over aanmelden en downloaden van de corona check app.

Bekijk vooraf de Algemene voorwaarden en privacyverklaring voor deelname aan de corona check app

Achtergrond

De ziekenhuizen werken voor de Coronacheck samen met het OLVG en het bedrijf Luscii. Zij hebben de app ontwikkeld. Dankzij ondersteuning van het team in OLVG hebben MST, ZGT en Luscii de app in enkele dagen geschikt gemaakt om ook in de regio Twente te gebruiken.

Corona app