Verpleegkundigen lopen in de gang

Versturen digitale afspraakbevestigingen voor enkelvoudige herhaalafspraken via MijnZGT

Vanaf 4 september start ZGT met het digitaal versturen van afspraakbevestigingen. Dit geldt eerst alleen voor de zogenaamde enkelvoudige herhaalafspraken. Dit is bijvoorbeeld een controle afspraak waar geen extra informatie, zoals een vragenlijst of folder, voor nodig is.

Wat verandert er voor u?

  • Gebruikt u MijnZGT en is uw e-mailadres bij ons bekend? Dan ontvangt u uw afspraakbevestigingen vanaf 4 september 2023 alleen nog digitaal via MijnZGT. Wilt u dit liever niet, dan kunt u dit in MijnZGT aangeven.
  • Komt u voor een eerste afspraak of heeft u een combinatie afspraak in ZGT? Dan ontvangt u de afspraakbevestiging per post.
  • Bent u bij meerdere afdelingen onder behandeling? Dan kan het zijn dat u bij de ene afdeling een papieren afspraakbevestiging krijgt en bij de andere een digitale afspraakbevestiging.
  • Maakt u geen gebruik van MijnZGT? Dan ontvangt u de afspraakbevestiging per post.

Kloppen uw gegevens nog?

Om digitaal met u te communiceren hebben we uw e-mailadres, 06-nummer, contactvoorkeur en toestemming nodig. In MijnZGT kunt u uw gegevens controleren en wijzigen als dat nodig is.

  • Ga naar Mijn gegevens > Contactgegevens. Controleer hier uw gegevens en geef uw toestemming voor contact per email en sms.
  • Ga naar Mijn gegevens > Contactvoorkeuren. Kies voor Digitaal als u berichten digitaal van ZGT wilt ontvangen.

Op www.zgt.nl/mijnzgt vindt u een stappenplan en meer informatie over MijnZGT.

E-mail of SMS ontvangen?

Als we uw e-mailadres of 06-nummer al hebben, dan kan het zijn dat u eind augustus 2023 een e-mail of SMS van ons heeft ontvangen. In deze eenmalige e-mail of SMS vragen we om uw gegevens te controleren in MijnZGT. 

Duurzamer, sneller en kostenbesparend

ZGT verstuurt elke week tienduizenden papieren afspraakbevestigingen. Het versturen van post kost veel geld en is niet duurzaam. Ook patiënten geven steeds vaker aan dat zij liever digitaal hun informatie ontvangen. Door meer digitaal te communiceren dragen we samen een steentje bij aan duurzame en betaalbare zorg.

Voor digitaal contact met de patiënt wordt het patiëntenportaal MijnZGT gebruikt. Dit is een beveiligde omgeving, waar makkelijk en veilig gegevens gedeeld kunnen worden. In MijnZGT staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar, MijnZGT is altijd en overal beschikbaar. En het kwijtraken van post is verleden tijd.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig met MijnZGT? De medewerkers van het informatiepunt MijnZGT helpen u graag. Op de pagina Hulp bij inloggen leest u alle informatie.