Winnaars ZGT Innovatie voucher

Winnaars ZGT Innovatie Challenge

Angelique Veenstra van Nieuwenhoven (gynaecoloog ZGT) en Karin van Beurden (Lector Product Design Saxion Fablab) zijn winnaars van de ZGT Innovatie voucher 2019 met hun 3D pessarium. Franc Pots en zijn dochter wonnen de publieksprijs met 40% van de stemmen met hun idee voor de infuusklem. De jury was enthousiast over de innovaties en had waardevolle tips. Met elke genomineerde vinden vervolggesprekken plaats om hun ideeën verder te brengen. 

 

 

 

Winnaars Innovatie voucher

Franc Pots en zijn dochter, winnaars publieksprijs

 

Pitches

In twee minuten pitchten de genomineerden hun idee aan een deskundige jury, bestaande uit: Hilde Dijstelbloem (voorzitter Raad van Bestuur ZGT), Rick Brouwer (lid CMS Bestuur), Martin Landkroon (directeur Particulieren Rabobank Enschede-Haaksbergen) en Jaap Beernink (CEO Novel-T).  Namens Angelique Veenstra, die pitchte via Skype vanuit Malawi, nam Wouter Weijermars (Saxion) de Innovatie Voucher in ontvangst. 

 

ZAR Innovatie Symposium 

De eerste editie van de ZGT Innovatie Challenge maakte deel uit van het jaarlijkse symposium van de Zorg Advies Raad (ZAR), dat dit jaar volledig in het teken stond van innovatie. Keynote spreker Suzanne Verheijden (eigenaar Buro Strakz), deelde bevlogen en met humor voorbeelden van technologie en benodigde vaardigheden voor de toekomst,  waarna  twee voorbeelden van innovaties in ZGT werden gepresenteerd.  Vervolgens gingen de ruim tachtig deelnemers aan de slag in workshops over: innoveren in de praktijk (Miriam Vollenbroek), creatief denken (Suzanne Verheijden), de rol van ongeschreven regels (Leonie van Rijn) en Mindfulness (Frieda Eisen). Aan het einde van de avond bouwde de spanning op. Allereerst met de ludieke interactieve eHealth Quiz waarin deelnemers aan de tand werden gevoeld over hun kennis en natuurlijk tot slot de bekendmaking van de winnaars van de eerste Innovatie Challenge.