ZGT, 8 mei 2020 11:13

ZGT begint met veilige opschaling reguliere zorg

Vanaf maandag 11 mei begint ZGT langzaam met het heropstarten van de planbare (niet-spoed)zorg, sinds de coronacrisis. De zorg rondom coronapatiënten bij ZGT neemt, geleidelijk aan, af. Zo verwachten wij stap voor stap weer meer zorg te verlenen.

Wij hebben iedere doorverwezen patiënt in beeld. U krijgt van ons een bericht over uw afspraak. Ook wanneer deze voorlopig nog even niet doorgaat.
Staat u nog op de wachtlijst en heeft u nog geen bevestiging van ons gekregen wanneer uw afspraak of behandeling plaatsvindt? Dan vragen wij u om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen, om onze telefoonlijn zo min mogelijk bezet te houden. Wij nemen contact op met u.

Veiligheid

Wij beginnen met het verlenen van zorg aan kleine aantallen patiënten, op beide ziekenhuislocaties. De veiligheid van u en onze medewerkers staat hierbij voorop. Het moet gedurende alle tijden mogelijk zijn om voldoende afstand te bewaren. Er wordt zorgvuldig afgewogen wie als eerste aan de beurt is. In het algemeen geldt: bij groter spoedeisend belang kunt u eerder terecht.

Nog altijd geldt de volgende oproep: Heeft u koorts, een koortsig gevoel, hoesten/kortademigheid, keelpijn, geur- en smaakverlies, of langer dan 5 dagen braken/diarree/buikpijn? Neem dan telefonisch contact op met afdeling waar u uw afspraak heeft.

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt of het wel veilig is om naar het ziekenhuis te komen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u in ons ziekenhuis zo veilig mogelijk bent. We hebben daarom diverse maatregelen genomen om de risico’s voor u en onze medewerkers te minimaliseren.

Zo vragen wij u om alleen te komen, tenzij echt niet anders mogelijk. Dan mag één persoon u begeleiden. Voor bezoekers én begeleiders geldt overigens ook: Heeft u verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38°C)? Kom dan niet naar het ziekenhuis

Er staan bij de hoofdingang en bij de poliklinieken middelen om handen te desinfecteren. Onze poliklinieken zijn anders ingericht, zodat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Wij schudden geen handen. Tenslotte stellen wij u op verschillende momenten een aantal vragen over de aanwezigheid van eventuele klachten, zoals via de telefoon en bij onze poliklinieken. Dit omdat we die veiligheid aan iedere patiënt, bezoeker en medewerker willen garanderen.

Kortom, u kunt dus zonder zorgen komen, mits u rekening houdt met onze regels. Zo houden we het besmettingsrisico zo klein mogelijk.

En heeft uw specialist aangegeven dat u ondanks klachten toch naar uw afspraak moet komen? Dan gelden er aanvullende maatregelen waarover u persoonlijk geïnformeerd zult worden.

Wat kunt u zelf doen?

Houd rekening met elkaar! Alleen samen zorgen we voor een zo veilig mogelijke omgeving voor onze patiënten en onze medewerkers. Wij rekenen op u.

  • Voor patiënten geldt: Heeft u koorts, een koortsig gevoel, hoesten/kortademigheid, keelpijn, geur- en smaakverlies, of langer dan 5 dagen braken/diarree/buikpijn? Neem dan telefonisch contact op met afdeling waar u uw afspraak heeft.
  • Voor bezoekers én begeleiders geldt: heeft u verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38°C)? Kom dan niet naar het ziekenhuis.
  • Kom bij voorkeur alleen naar uw afspraak. Neem maximaal één begeleider mee als u niet in staat bent om alleen te komen.
  • Kom niet te vroeg, maximaal tien minuten vóór de afspraak. We verzoeken u anders buiten of in de auto te wachten.
  • Kom binnen via de hoofdingang van het ziekenhuis. Loop direct door naar de afdeling waar u een afspraak heeft. Desinfecteer aldaar allereerst uw handen grondig.
  • Zorg dat u weet op welke afdeling u moet zijn. Check de route naar de afdeling via zgt.nl/routeinzgt.
  • Volg de aanwijzingen van onze zorgverleners en aanwijzingen via onze uitingen gedurende alle tijden op.
  • Houd voldoende afstand van andere personen in het ziekenhuis.
  • Schud geen handen en hoest of nies in uw elleboog.
  • Tenslotte het verzoek om het ziekenhuis na uw afspraak direct te verlaten via de daarvoor bestemde uitgang..

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie vindt u op zgt.nl.