ZGT, 4 oktober 2019 13:00

ZGT en partners winnen Patient Innovation Award 2019

Vitaliteitsproject IVY is uitgeroepen tot winnaar van de Patient Innovation Award 2019. Veel borstkankerpatiënten ontwikkelen tijdens hun behandeltraject een vermoeid zelfbeeld. Met de IVY-app - een gezamenlijk project van ZGT en Universiteit Twente - wordt het zelfbeeld op het vlak van vitaliteit vroegtijdig positief beïnvloed. De app kreeg van het publiek én de vakjury de meeste stemmen.

 

Internist-oncoloog Ester Siemerink mocht de award in ontvangst nemen: "Met het prijzengeld kunnen we de app verder door ontwikkelen, waardoor we de patiënt in haar behandeltraject meer in haar kracht kunnen zetten. Ik geloof echt dat ons product van toegevoegde waarde is om je brein vitaler te houden. Daardoor kun je een behandeling beter doorstaan en je rol in de maatschappij behouden. En daarbij is het voor ons als hele projectgroep een mooie beloning van een vruchtbare samenwerking tussen drie partijen."

 

De IVY-app is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Universiteit Twente, Borstkankervereniging Nederland en ZGT. Lucie Loman van de Borstkankervereniging Nederland is er blij mee: "Geweldig dat we met dit prijzengeld de app verder kunnen ontwikkelen en dat we als BVN mee kunnen denken. Het mooie is dat de app gericht is op het behoud van vitaliteit in een periode waarin je bent overgeleverd aan intensieve en nare behandelingen."

Gezondheidspsycholoog Christina Bode is betrokken vanuit de Universiteit Twente: “Deze award laat zien dat patiënten, publiek én onderzoekers de positieve, beïnvloeding van zelfbeelden als een belangrijk en innovatief onderdeel van de borstkankerzorg zien. Hiermee kunnen we mensen helpen om tijdens en na hun ziekte aandacht te besteden aan de vitaliteit."