Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)
ZGT, 30 september 2020 13:57

ZGT past bezoekregeling aan

Het aantal coronabesmettingen in Twente neemt toe. Om patiënten, bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus past ZGT met ingang van 1 oktober de bezoekersregeling aan. Per bezoekmoment mag er één bezoeker bij een patiënt komen. Het is dus niet meer mogelijk dat bezoekers voor dezelfde patiënt elkaar tijdens het bezoekmoment afwisselen. De bezoektijd voor bezoekers bij patiënten die zijn opgenomen in ZGT is dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur. In het weekend is er een extra bezoekmoment tussen 13.45 en 14.30 uur. Op onze afdelingen voor coronapatiënten is er in de middag géén extra bezoekmoment. 
ZGT vindt bezoek erg belangrijk voor het herstel van onze patiënten. Helaas zullen wij het aantal bezoekers moeten beperken om de gezondheid en veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen waarborgen. We realiseren ons de impact van dit besluit en hopen op uw begrip.

Uitzonderingen

Voor onze kinderverpleegafdeling geldt dat er één ouder per 24 uur bij het kind mag blijven. Op de afdeling moeder & kind en neonatologie mogen beide ouders aanwezig zijn. Bij terminale patiënten, kunnen bezoekers in overleg met de afdeling afspraken maken over bezoek.

Beeldbellen

Naast het fysieke bezoekmoment, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te videobellen; bijvoorbeeld via FaceTime, Skype of WhatsApp. Zo kunt u met het hele gezin, de familie of de vriendengroep samen zijn.

Maatregelen binnen ZGT

Naast de bezoekregeling heeft ZGT ook intern extra maatregelen getroffen om patiënten, bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Medewerkers en medisch specialisten van ZGT dragen een mondneusmasker als zij bij het verlenen van de zorg de anderhalve meter afstand niet kunnen waarborgen.

Ook blijven de andere regels onverminderd van kracht. Kom niet naar het ziekenhuis bij verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38˚C). Ook wanneer u binnen tien dagen voor uw bezoek bent teruggekomen uit een land met oranje of rood reisadvies, vragen we u dringend om niet naar het ziekenhuis te komen. U komt alleen naar uw afspraak. In het geval dat u niet in staat bent om alleen te komen, is maximaal één begeleider toegestaan.