ZGT, 3 februari 2020 13:29

ZGT start met pilot keuzehulpen

ZGT vindt het belangrijk om samen met de patiënt de behandeling te kiezen die het beste bij de persoonlijke situatie past. Samen beslissen is het proces waarin de zorgverlener en de patiënt gezamenlijk bespreken welk medisch beleid het beste bij de patiënt past. Hierin worden alle opties, voor- en nadelen, patiëntvoorkeuren en omstandigheden meegenomen. Om dit te stimuleren heeft ZGT vorig jaar de 3 goede vragen geïmplementeerd. Nu is het tijd voor de volgende stap: de keuzehulp. Het mammateam, gynaecologieteam en het urologieteam zijn gestart met een pilot keuzehulpen ter ondersteuning van Samen beslissen.

Samen beslissen

Gesprekken in de spreekkamer zijn soms emotioneel beladen. Na het horen van de diagnose is het soms lastig om alle informatie te verwerken en heeft u tijd nodig om uw afwegingen op een rij te zetten. Een keuzehulp helpt bij dit proces. ZGT start met het gebruik van keuzehulpen voor diverse aandoeningsgebieden: borstkanker, borstreconstructie, verzakking in het bekkenbodemgebied, stressincontinentie, prostaatkanker en plasklachten door een goedaardige prostaatvergroting. Deze pilot loopt tot en met eind juni.

Hoe werkt het

U krijgt een inlogcode mee om de keuzehulp thuis rustig door te nemen. Daarin leest u over uw diagnose, de mogelijke behandelingen en de voor- en nadelen. De keuzehulp helpt u aan te geven wat uw persoonlijke afwegingen en voorkeuren zijn. Met uw behandelteam bespreekt u uw afwegingen en voorkeuren. Samen kiest u de behandeling die het beste bij u past.

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie vindt u op zgt.nl.