Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole
ZGT ziekenhuislocatie Almelo , 23 januari 2018 14:50

Interactieve eHealthmarkt en inspiratiesymposium in ZGT tijdens landelijke eHealthweek

Donderdag 25 januari a.s. organiseert ZGT tal van activiteiten op het gebied van eHealth. Zo is er een inspiratiesymposium en een interactieve eHealthmarkt in onze locatie Almelo. Tussen 13.00 en 17.00 uur is in ZGT Almelo een uitgebreide eHealth informatiemarkt met demonstraties van eHealthtoepassingen. Bezoekers kunnen deze toepassingen zelf ontdekken en beleven. Om eHealth nog beter af te stemmen op de gebruikers (patiënten en professionals) zijn er onderzoekers op de informatiemarkt aanwezig die je vragen naar uw oordeel, advies of wens.

Ook is er van 13.00 en 15.00 uur een inspiratiesymposium in de Twentezaal dat in samenwerking met een groot aantal (zorg)instellening uit Overijssel wordt georganiseerd door het Health Innovation Park (HIP). Het symposium is voor iedereen toegankelijk. Klik hier om u aan te melden.  Voor belangstellenden is het symposium via livestream hieronder te volgen, zowel thuis als in alle deelnemende instellingen.

 

Landelijke eHealthweek 2018

Van 20 tot en met 26 januari 2018 is de landelijke eHealthweek. In deze week vinden in het hele land activiteiten plaats waarbij mensen zelf kunnen ervaren wat digitale ondersteuning in de zorg kan betekenen. De focus ligt op patiënten/inwoners en daarnaast op de rol van de professionals. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met eHealth in contact te brengen. 

 

Een greep uit de activiteiten tijdens de interactieve eHealthmarkt

  • Demonstratie Stopmaatje – stoppen met roken app, ontwikkeld door Saxion in samenwerking met Tactus en de UT
  • Demonstratie Patiëntenportaal – toelichting en uitleg door ZGT-medewerkers over zelf afspraken maken, uw gegevens inzien, toestemming geven tot gegevens uitwisseling met uw apotheker, etc.
  • Maak een virtuele fietstocht door Almelo en omgeving – ontwikkeld door de afd. fysiotherapie voor de afdeling geriatrie
  • Telerevalidatie.nl - online portaal waarmee behandelaren interventies en huiswerk klaar kunnen zetten voor een patiënt. Dit kan gaan om (fysieke) oefeningen, informatie lezen, vragenlijsten beantwoorden etc.
  • OSAsense – patiëntvriendelijke manier van slaaponderzoek in eigen bed/thuissituatie
  • Laserspecle – methodiek om doorbloeding zichtbaar te maken.

 

Meer informatie over de eHealthweek en een overzicht van alle activiteiten in Overijssel vindt u op ehealthweek.net

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie vindt u op zgt.nl.