ZGT, 27 november 2017 16:09

Artsenbezoek uit Rusland bij geriatrische traumatologie

Op maandag 27 november 2017 bracht een delegatie uit de republiek Tatarstan (Rusland), waaronder artsen uit de ziekenhuizen van Kazan en Naberezjnye Tsjelny, een werkbezoek aan ziekenhuislocatie Almelo. Het bezoek stond in het teken van uitwisseling van kennis en kunde rondom geriatrische traumatologie. Dit is de zorg aan oudere patiënten met een gebroken heup. 

Geriatrische traumatologie

Naar verwachting zal het aantal oudere patiënten met botbreuken verder toenemen. Daarom heeft juist deze oudere, vaak kwetsbare, patiënt met een botbreuk extra aandacht nodig. “We willen allemaal de oudere patiënt de best mogelijke zorg leveren. Niet alleen hier in dit ziekenhuis, maar over de gehele wereld”, zegt traumachirurg Han Hegeman. “Samenwerking vanuit verschillende specialismen met verschillende ziekenhuizen is hierbij essentieel. Dit neemt iedereen weer mee naar hun eigen ziekenhuis, zodat de zorg op het gebied van de geriatrische traumatologie wereldwijd wordt verbeterd."

“We willen allemaal de oudere patiënt de best mogelijke zorg leveren. Niet alleen hier in dit ziekenhuis, maar over de gehele wereld.”

Een goed voorbeeld

De Russische delegatie kijkt op een geslaagde dag terug. Sergey Krivoshapko, Deputy Chief Doctor, Chief traumatologist of Tatarstan Republic blikt terug op het bezoek. “Ook in Rusland is er een toename van het aantal geriatrische patiënten. ZGT is voor ons een goed voorbeeld waar de geriatrische traumatologie uitstekend is georganiseerd. Wij hebben kennis genomen van de protocollen die hiervoor binnen ZGT worden toegepast, zodat wij deze kunnen implementeren in onze ziekenhuizen.”

“ZGT is voor ons een goed voorbeeld waar de geriatrische traumatologie uitstekend is georganiseerd. Wij hebben kennis genomen van de protocollen die hiervoor binnen ZGT worden toegepast, zodat wij deze kunnen implementeren in onze ziekenhuizen.”
Groepsfoto

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie vindt u op zgt.nl.