Verpleegkundigen lopen in de gang
Nieuws
Terug naar Actueel

MST en ZGT: samen werken aan optimale kaakchirurgische zorg

Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) werken op verschillende terreinen intensief samen om de kwaliteit en bereikbaarheid van de medisch specialistische zorg verder te verbeteren en de beschikbaarheid van medisch specialistische zorg voor Twente zoveel mogelijk voor de regio te behouden. Deze samenwerking heeft voor de kaakchirurgische zorg geleid tot een organisatorische verandering: vanaf 1 april 2023 wordt Kaakchirurgie Oost Nederland (KON) onderdeel van MST. Dit betekent dat alle kaakchirurgische zorg van Kaakchirurgie Oost Nederland door MST wordt uitgevoerd, ook op de locaties van ZGT. Alle communicatie naar patiënten en andere betrokkenen gebeurt vanaf 1 april door MST.

Wat verandert er voor patiënten?

Voor de operatieve kaakchirurgische zorg kunnen patiënten vanaf januari alleen nog in Enschede terecht. Het overige zorgaanbod blijft hetzelfde: kaakchirurgische spoedzorg en poliklinische zorg blijven op de huidige locaties in Almelo en Enschede, poliklinische zorg daarnaast ook in Hardenberg.
De behandeling van patiënten valt onder de verantwoordelijkheid van MST. Een patiënt die de polikliniek in ZGT bezoekt, heeft een consult bij MST. Patiënten kunnen hun gegevens inzien via MijnMST.

Wat verandert er voor uw doorverwijzing?

Als gevolg van deze organisatorische wijziging, verandert de doorverwijzing in ZorgDomein.
Met ingang van vrijdag 31 maart is kaakchirurgie in ZorgDomein te vinden onder MST. Voor poliklinische kaakzorg zijn onder MST de locaties Hardenberg en Almelo toegevoegd.

Contactgegevens Kaakchirurgie

• Algemeen telefoonnummer, van 08.00 tot 17.00 uur (053) 487 2720
• Spoedlijn voor Kaakchirurgie, van 08.00 tot 17.00 uur (053) 487 2540
• Spoed buiten kantoortijden (053) 487 2000
• Zorgmail :
o Voor Enschede KaakchirurgieONEnschede@Zorgmail.nl
o Voor Almelo KaakchirurgieONAlmelo@zorgmail.nl
• Postadres: Kaakchirurgie, Medisch Spectrum Twente, Postbus 50 000, 7500 KA Enschede