Logo, terug naar Home
Almelo/Hengelo , 3 augustus 2017 14:54

Bingo op zaal 4 van het dialysecentrum van ZGT

 

“I 16, N 36, O 73” roept Trudy ter Grote, vrijwilligster bij ZGT. Iedere donderdagochtend hoor je haar op zaal 4 van het dialysecentrum van ZGT, locatie Almelo.

 

De nieren zijn onmisbaar in het lichaam voor onder andere het afvoeren van afvalstoffen en een teveel aan vocht. Als de nieren niet meer werken, hebben mensen vaak een nieuwe nier nodig of moeten ze dialyseren. Meestal drie keer in de week voor de duur van vier uur per keer. “Vier uur is lang hoor”, zegt Trudy. Tot december 2014 kwam de vrijwilligster zelf als patiënt voor dialyse naar het dialysecentrum van ZGT. Zij weet nog goed dat het laatste uur maar niet voorbij leek te gaan. Dankzij een donornier hoeft Trudy niet meer te dialyseren: “Wat een cadeau, het voelt alsof ik de loterij heb gewonnen. Ik heb altijd gezegd: als ik een donornier krijg, wil ik als vrijwilligster wat terugdoen voor andere dialyse patiënten.”

 

Sinds het voorjaar van 2015 speelt zij wekelijks het bekende spelletje met de genummerde ballen met een vaste groep van zes vrouwelijke dialyse patiënten. ”Het is iedere keer een ware happening, zowel voor hen als voor mij, vertelt Trudy lachend”.  De dames nemen zelf cadeautjes mee. Dus er zijn ook nog leuke prijsjes te winnen.

 

ZGT is trots op Trudy! Zij biedt patiënten, samen met ruim 300 andere vrijwilligers, afleiding, betrokkenheid, extra persoonlijke aandacht en ondersteuning.

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie op zgt.nl en www.verzekerdvanzorgbijzgt.nl.